Stem op de genomineerde sporttalenten

Sportprijzen Redactie

Ook al waren er in 2021 minder topsportevenementen dan normaal door de coronapandemie, toch zijn er vele mooie prijzen binnengehaald door Utrechtse sporters, coaches en ploegen. Tevens hebben dat jaar de sportaanbieders en sportvrijwilligers wederom laten zien hoe veerkrachtig zij zijn. Dit alles is dan ook een compliment en beloning waard die tijdens de uitreiking van de Sportprijs Utrecht 2021 worden uitgedeeld. Wie zijn de genomineerde talenten?

Diede van Oorschot (shorttrack)

Met haar zege op de 1500 meter tijdens de Junior Challenge in Bormio in het najaar liet Diede van Oorschot (17) zien dat ze zich sterk blijft ontwikkelen. Die wedstrijd in Italië –begin november – was een van de weinige internationale wedstrijden in de afgelopen periode. De Zuilense traint bij het RTC Midden op De Vechtsebanen. In Bormio, waar de meeste Europese juniorentoppers aanwezig waren, werd ze tweede overall.

 

Floris Sujecki (karate)

Met zijn (internationale) zeges tijdens de Dutch Open en de Amsterdam Cup toonde de voormalige nummer één op de wereldranglijst (kumite, -68kg) andermaal een karateka met veel talent te zijn. Ook is hij eind november voor de derde keer Nederlands kampioen geworden. Die zeges kwamen overigens na een periode van revalidatie. Floris Sujecki maakte in 2021 zeker ook indruk met de ontwikkeling van de reactiebal voor de jonge patiënten in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

 

Leon Visser (shorttrack)

Tijdens de eerste internationale wedstrijden van het winterseizoen in Hasselt (eind oktober) met de beste rijders uit West-Europa toonde Leon Visser (net 16 geworden) zijn talent met zeges bij de junioren B overall en op de 1000 en 1500 meter. Ook bij de KNSB Cup won hij het klassement. De Vleutenaar, lid van Schaatsvereniging Utrecht en trainend bij het RTC Midden, heeft zich overigens ook geplaatst voorde NK (junioren) lange baan.

 

Stem voor 9 februari ook op jouw favoriet(en) via sportprijs-utrecht.nl

 

Sportprijs Utrecht 2021

Over de Sportprijs 2021

In de week van 14-18 februari 2022 vindt de jaarlijkse uitreiking van de Sportprijs Utrecht plaats. Met dit jaar een primeur: voor de eerste keer in de geschiedenis van de Sportprijs Utrecht, die sinds 1971 wordt georganiseerd, wordt er een tour gemaakt door de verschillende wijken van Utrecht. Winnaars van de categorieën sportvrijwilliger, sportaanbieder en de nieuwe categorie sportcompliment worden op deze manier verrast! Ook al waren er in 2021 minder topsportevenementen dan normaal door de coronapandemie, toch zijn er vele mooie prijzen binnengehaald door Utrechtse sporters, coaches en ploegen. Tevens hebben dit jaar de sportaanbieders en sportvrijwilligers wederom laten zien hoe veerkrachtig zij zijn. Dit alles is dan ook een compliment en beloning waard.

De nieuwe categorie sportcompliment is een aanmoedigingsprijs met als doel de bijzondere impact van de betreffende persoon/het initiatief in de schijnwerpers te zetten en daarmee extra te stimuleren. De genomineerden hebben een verhaal en een maatschappelijke impact gerealiseerd voor de sport, de wijk(en) of de stad en haar inwoners als geheel. Voor de traditionele categorieën, sporter, sporttalent, sportploeg en sportcoach wordt op 16 februari via social media een ode gebracht. Een visueel eerbetoon met hierin de mooiste Utrechtse sportmomenten van dit jaar op een rij, maar vooral ook een lofzang voor alle genomineerden.

Dit jaar is gekozen voor het thema Sport Verbindt. Hiermee wordt de veerkracht van sport als community in nasleep van de coronacrisis gevierd, maar ook de waarde ervan voor de stad als geheel. Want sport heeft juist de afgelopen tijd weer laten zien onmisbaar te zijn. Het geeft plezier en verbindt, verbroedert en stimuleert mensen tot samenwerking. Door deel te nemen vergroot je je wereld en je vriendenkring.

Als partner van SportUtrecht presenteert de Utrechtse Sportkrant alle genomineerden voor de Sportprijs Utrecht 2021.