Stem op de genomineerde vrijwilligers

Sportprijzen Redactie

Ook al waren er in 2021 minder topsportevenementen dan normaal door de coronapandemie, toch zijn er vele mooie prijzen binnengehaald door Utrechtse sporters, coaches en ploegen. Tevens hebben dat jaar de sportaanbieders en sportvrijwilligers wederom laten zien hoe veerkrachtig zij zijn. Dit alles is dan ook een compliment en beloning waard die tijdens de uitreiking van de Sportprijs Utrecht 2021 worden uitgedeeld. Wie zijn de genomineerde vrijwilligers?

Luus van Mierlo (Turn4U)

Bij haar turnvereniging spreken ze niet voor niets over haar als een schaap met vijf poten. Ze is bestuurslid, coördineert de vrijwilligers, zet zich in voor de communicatie en kleding, verzorgt de nieuwsbrief, valt in als trainster, steekt de handen uit de mouwen bij elke andere klus die voorbijkomt en weet anderen te enthousiasmeren dat ook te doen. Geen wonder dat ze bij Turn4U Luus van Mierlo op handen dragen.

 

Richard Smits en Fons Visser (USV Hercules)

Richard Smits staat al vele jaren elke doordeweekse ochtend klaar om ouderen te enthousiasmeren voor een potje tennis en raakte zo ook verbonden aan de Derde Helft. Dat werd door Fons Visser in het leven geroepen, ruim twee jaar geleden, om ouderen een fijne vrijdagmorgen te bezorgen, met koffie, een krantje en sport als middel.

 

Iris Steverink (AV Phoenix)

De solide financiële positie van AV Phoenix was haar verdienste in de jaren dat ze penningmeester was. Ook haar inzet als wedstrijdleider (en scheidsrechter, jurylid, tijdwaarnemer) springt eruit. Daarbij geeft de duizendpoot van Phoenix ook nog cursussen als docent jurylid. Al 25 jaar organiseert ze wedstrijden voor haar club, maar ook zodra er in Utrecht (inter)nationale wedstrijden worden georganiseerd. Bij Phoenix kunnen ze bouwen op Iris Steverink.

 

Sportprijs Utrecht 2021

Stem voor 9 februari ook op jouw favoriet(en) via sportprijs-utrecht.nl

 

Over de Sportprijs 2021

In de week van 14-18 februari 2022 vindt de jaarlijkse uitreiking van de Sportprijs Utrecht plaats. Met dit jaar een primeur: voor de eerste keer in de geschiedenis van de Sportprijs Utrecht, die sinds 1971 wordt georganiseerd, wordt er een tour gemaakt door de verschillende wijken van Utrecht. Winnaars van de categorieën sportvrijwilliger, sportaanbieder en de nieuwe categorie sportcompliment worden op deze manier verrast! Ook al waren er in 2021 minder topsportevenementen dan normaal door de coronapandemie, toch zijn er vele mooie prijzen binnengehaald door Utrechtse sporters, coaches en ploegen. Tevens hebben dit jaar de sportaanbieders en sportvrijwilligers wederom laten zien hoe veerkrachtig zij zijn. Dit alles is dan ook een compliment en beloning waard.

De nieuwe categorie sportcompliment is een aanmoedigingsprijs met als doel de bijzondere impact van de betreffende persoon/het initiatief in de schijnwerpers te zetten en daarmee extra te stimuleren. De genomineerden hebben een verhaal en een maatschappelijke impact gerealiseerd voor de sport, de wijk(en) of de stad en haar inwoners als geheel. Voor de traditionele categorieën, sporter, sporttalent, sportploeg en sportcoach wordt op 16 februari via social media een ode gebracht. Een visueel eerbetoon met hierin de mooiste Utrechtse sportmomenten van dit jaar op een rij, maar vooral ook een lofzang voor alle genomineerden.

Dit jaar is gekozen voor het thema Sport Verbindt. Hiermee wordt de veerkracht van sport als community in nasleep van de coronacrisis gevierd, maar ook de waarde ervan voor de stad als geheel. Want sport heeft juist de afgelopen tijd weer laten zien onmisbaar te zijn. Het geeft plezier en verbindt, verbroedert en stimuleert mensen tot samenwerking. Door deel te nemen vergroot je je wereld en je vriendenkring.

Als partner van SportUtrecht presenteert de Utrechtse Sportkrant alle genomineerden voor de Sportprijs Utrecht 2021.