Sterk debuut Van der Valk in ONK SuperCup 1000 klasse

Motorrijden Redactie

Vasco van der Valk kan terugkijken op een sterk debuut in de ONK SuperCup 1000 klasse; tijdens de eerste ronde van de OW Cup is hij gisteren als zevende over de finish in Assen gekomen. Tijdens de eerste kwalificatie op zaterdagmorgen was het circuit droog, waardoor hij zijn persoonlijk record flink kon verbeteren. Tijdens de tweede kwalificatie was de baan nat, waardoor er geen tijdsverbetering mogelijk was. Tijdens de daadwerkelijke race wist de Amersfoorter in de openingsfase de aansluiting te houden met de kopgroep, maar moest deze gedurende de race laten gaan.

Van der Valk: ‘Ik had een enorm goede start, maar omdat ik wat de enthousiast was verloor ik snel weer wat plekjes. Daarna in de groep voor de tweede plek kunnen vechten, maar door een foutje helaas dit moeten opgeven. Ik heb enorm veel geleerd dit weekend, maar er is nog veel ruimte voor verbetering.’

Zijn teamgenoten Nigel Walraven en Alexander Klaassen eindigden respectievelijk als vijfde en tiende. Beiden hadden last van bandenslijtage en dus gripproblemen.

Klassement ONK SuperCup 1000 per 11 juli

 

Druijff Racing Kawasaki komt volgende week weer in actie op het TT Circuit Assen. Tijdens de tweede ronde van de OW Cup op zaterdag 18 juli, worden er twee races verreden in de ONK SuperCup 1000 klasse.