Sterk keeperswerk in Galgenwaard

Voetbal Hans van Echtelt

Twee uitblinkende doelverdedigers zorgden ervoor dat uiteindelijk 0-0 op het scorebord stond na afloop van de eredivisie voetbalwedstrijd FC Utrecht-NEC. Vasilis Barkas en Jasper Gillessen hielden hun doel met een aantal opmerkelijke reddingen schoon, vooral de doelman van Oranje kreeg na afloop menige knuffel van zijn Nijmeegse teamgenoten.

Maar ook FC Utrecht mocht zijn Griekse sluitpost dankbaar zijn dat het duel niet met een sportieve kater was afgesloten. Barkas kwam twee keer oog in oog te staan met een NEC-aanvaller maar wist beide keren van geen wijken. En precies zoals tegen Vitesse hield hij de nul vast.

Intussen wordt het thuispubliek op Galgenwaard niet verwend met doelpunten. Alleen de toevalstreffer van topscorer Bas Dost kon in Galgenwaard bejubeld worden, een treffer dus in vier thuiswedstrijden. Het zegt alles over het tekort aan offensieve creativiteit van FC Utrecht in de beginfase van dit seizoen. De ploeg komt uiterst moeizaam op gang tegen ploegen die het accent op verdedigen leggen.