Sterke slotdag golfer Daan Huizing op Oman Open

Golf Redactie

Golfer Daan Huizing heeft dankzij een goede slotronde van 69 slagen het Oman Open afgesloten met een gedeelde 21ste plaats. De 27-jarige Soestenaar komt normaliter een niveau lager uit op de Challenger Tour, maar had een uitnodiging gekregen voor het toernooi in het Midden-Oosten. Zijn landgenoot Joost Luiten won het internationale toernooi.

Huizing was goed begonnen aan het Oman Open dat voor de eerste keer deel uitmaakt van de European Tour. Na de eerste dag bezette hij met 66 slagen de derde plaats op één slag van de Engelsen Paul Waring en Matthew Southgate die het veld aanvoerden. De golfer uit Soest maakte zeven birdies op de laatste twaalf holes. Daar stond slechts één bogey tegenover.

Huizing, die de banen in Oman goed kent van de Challenge Tour, verloor op de tweede dag wat terrein, maar bleef in de toptien. Hij zakte na een ronde van 71 (met drie birdies en twee bogeys) van de derde naar de vijfde plaats. Daarna kende hij een zwakke dag (76) en tuimelde naar de 31ste plaats. Een sterke slotdag deed hem op plaats 21 belanden.

Voor Joost Luiten was het zijn zesde titel op de Europese Tour en de eerste toernooiwinst sinds zijn triomf op de KLM Open in 2016. De Rotterdammer begon op de tweede dag aan een opmars, die uiteindelijk resulteerde in de eerste plaats.