Van der Haar stijgt naar vierde plaats in de Superprestige

Veldrijden Hans van Ommeren

Dankzij een sterk optreden in de slotmanche in Middelkerke is Lars van der Haar als vierde geëindigd in het Superprestige-klassement. Een dag later had de Woudenberger het lastiger in Hulst. Hij haalde nog net de toptien. Mathieu van der Poel boekte dit weekend weer twee zeges en staat nu op 30, een evenaring van het record van Sven Nys in 2007.

Van der Haar was zaterdag een blij man in Middelkerke. Op de valreep passeerde hij in het eindklassement Telenet Fidea-ploeggenoot Toon Aerts. Van der Haar kampte met een slechte voorlaatste ronde en verloor veel tijd, maar herstelde zich. ‘In de slotronde moest ik alles op alles zetten. Ik kon Laurens Sweeck nog passeren en zo de vierde plek in de eindrangschikking afsnoepen van ploegmaat Toon.’

Mathieu van der Poel won de slotmanche van de Superprestige in Middelkerke, voor Tim Merlier en Michael Vanthourenhout, en werd na acht wedstrijden tevens winnaar van het eindklassement. Daarin was de tweede plaats voor wereldkampioen Wout van Aert, in Middelkerke afwezig. Laurens Sweeck werd derde.

 

Recordjacht

Zondag ging Van der Poel op recordjacht in de Vestingcross in Hulst. Hij had zijn zinnen gezet op de legendarische score van 30 overwinningen in één seizoen van Sven Nys en slaagde daar ook in. De Belg, door velen beschouwd als de beste veldrijder aller tijden, twitterde sportief: ‘Wereldkampioen worden is uniek maar de beste van de wereld zijn doe je zo! Petje af voor deze klasbak!’ Het was een tweet met een dubbele lading want net als Van der Poel had ook Nys moeite om zijn heerschappij op het WK te bevestigen.

Van der Haar verklaarde een slechte dag gehad te hebben. Maar hij had wel genoten van de cross in Hulst. ‘Wauw, het is zo geweldig om hier te rijden. Het publiek, de cross, laten we er een klassieker van maken.’

Het seizoen van de veldrijders eindigt volgende week met de Sluitingsprijs in Oostmalle.