Houten start voorbereiding handbalcompetitie

Handbal Ted Vermeulen

Eredivisionist Handbal Houten start in het weekend 12/13 augustus het serieuze deel van de voorbereiding op de nieuwe handbalcompetitie, die voor het team van de nieuwe trainer Rick Louw op 9 september om 20.15 uur van start gaat met een thuiswedstrijd tegen het Haagse Hellas, de nieuwe club van oud-trainer Hans van Dijk. Directe een gevoelige partij.

Op 12 en 13 augustus is er een trainingsweekend op Papendal met als wedstrijdelement een partij tegen DFS Arnhem. De wedstrijd begint 12 augustus om 19.30 uur.

Op 19 en 20 augustus organiseert Stipt Payroll/Houten een trial in de eigen Dome in Houten. Duitse deelname is van PV Strombach en de U23 van topclub VFL Gummersbach, terwijl de reserves van Fiqas/Aalsmeer en de organiserende vereniging zelf het deelnemersveld completeren.

Verder oefent de Houtense formatie op 26 augustus in Rotterdam tegen ARBO Rotterdam Handbal en op 3 september wordt in de eigen Dome tegen het Rijswijkse Hercules gespeeld.

De doelstelling voor het seizoen 2017-2018 is een plaats bij de top 5.

De selectie voor het nieuwe seizoen bestaat uit de keepers Rens van Kregten en Harmen Voogt en de veldspelers Jorick de Bruijn, Luuk van Engelen, Joep Voermans, Stijn Hoefnagels, Riemer van Markus, Jarn van Gool, Job-Joël Reumer, Jelmer Schaap, Thies Berendsen en Bradley van den Broek.

Aanvoerder Ilon Willems, Bas Ariaanz, Thomas van Wijk knoopten hun handbalschoenen aan de wilgen, terwijl Pepijn Teeuwissen overstapte naar buurman HV Nieuwegein.