Strijdend IJCU Dragons grijpt naast titel eerste divisie

IJshockey Robert Jan van der Horst

Het ijshockeyseizoen eindigde voor IJCU Dragons wreed op vrijdagavond 1 april in en bij Nijmegen. Na een geweldige comeback op het ijs van schaatscentrum Triavium boog de Utrechtse formatie in de verlenging het hoofd voor de gastheren: 6-5. Daarmee won Nijmegen de derde wedstrijd in de beste-of-five finale om de titel van de eerste divisie: 3-1. Er komt dus vanavond (zaterdag 2 april) niet de zo gewenste ontknoping, en dus een vijfde wedstrijd, op De Vechtsebanen, de thuishaven van de Dragons.

De opgave voor IJCU Dragons was vrijdagavond duidelijk: winnen in Nijmegen om nog een alles beslissende vijfde duel uit het vuur te slepen, te spelen in Utrecht. Maar de ploeg slaagde er niet in om de eerder opgelopen achterstand in gewonnen wedstrijden (Nijmegen nam na twee duels al een 2-0 voorsprong) te repareren.

In het vierde duel in de reeks in het sfeervolle Triavium leek IJCU Dragons al snel uitgespeeld. Nijmegen begon immers met een comfortabele 5-1 voorsprong aan het derde en laatste part van het duel dat bijna 800 toeschouwers trok. Maar IJCU dragons knokte zich terug in de wedstrijd, waardoor een enerverend slot volgde. De formatie van Stefan Collard rechtte de rug en met twee treffers in de laatste twee minuten, dwong het een verlenging af. Daarin overleefde de Utrechters een ondertalsituatie, terwijl het een overtal onbenut liet. Op 3.22 in de overtime scoorde Jay Plamont de golden goal: 5-4. En mocht Nijmegen uit handen van bondsofficial Pakos Leonidas de kampioensbeker in ontvangst nemen.

Waardoor de tribunes vanavond op De Vechtsebanen leeg blijven.


De laatste nieuwsberichten: