Student wereldkampioen schaatsen uit Zeist

Schaatsen Redactie

Van 21 tot en met 25 maart werd in het Wit-Russische Minsk de 2018 Federation University Sports International (FUSI) Wereldkampioenschappen Studenten Speedskating geschaatst. Verrassende winnaars bij de vrouwen, waren de Nederlanders met in dat team onder meer Anne Ruyssenaars uit Zeist.

Samen met teamgenoten Lilian Temmink uit Haarlem en Paulien Verhaar uit Castricum wonnen de Nederlandse vrouwen in 3:17.48 van de Russen (3:18.72) en de Chinezen (3:24.23). In totaal deden veertien landen mee aan het toernooi, dat voor de vierde keer georganiseerd werd.

De 20-jarige Anne Ruyssenaars had zich eerder gekwalificeerd voor het WK voor studenten in Minsk omdat zij eerste was geworden bij het nationaal studenten kampioenschap, waar ze namens haar club Schaats- en Inline-skate Vereniging Zeist naartoe was gegaan. Recentelijk nog hersteld van een zware knieblessure verreed de studente Communicatie en Multimedia Design aan de hogeschool van Utrecht in Minsk de 3000m, de 5000m, de teampursuit en de mass start.