Studenten “seilen ab” van het dak van stadion Galgenwaard

Overig nieuws Redactie

De ruim 600 studenten van het Sport College van ROC Midden Nederland hebben al een aantal maanden les in het Utrechtse stadion Galgenwaard. Onder de Bunnikside volgen ze hun opleiding. Op donderdag 9 november was de feestelijke opening van de nieuwe locatie, die een complete sportuitstraling heeft. De opening werd bijgewoond door verschillende vertegenwoordigers uit de Utrechtse sport- en gezondheidswereld.

Prominenten op de vuist tijdens de Opening Sport College.

Nadat directeur Bas van den Brand de gasten welkom had geheten, volgde een interactief programma over ‘de waarde van sport, bewegen en een gezonde leefstijl’ voor de regio Utrecht. Hoe gaat het Sport College hierin samenwerken met het werkveld? In de boksring discussieerden de genodigden hierover.

Jean-Paul de Jong, assistent-trainer FC Utrecht en mister FC Utrecht, vertelde over het belang om jongeren te leren omgaan met de vele prikkels die ze dagelijks krijgen. Ronald Hennekes, directeur Harten voor Sport, bracht naar voren dat er zo’n 350 sportverenigingen zijn die Utrechters aan het sporten krijgen. Daarop haakte Hannie Kuiken, adviseur leefstijl en gezondheid Gemeente Utrecht, in. Utrecht is op de goede weg een gezonde stad te worden. Het is belangrijk dat studenten weten wat voeding voor invloed heeft op hun gezondheid. Paul van Maanen, voorzitter College van Bestuur ROC Midden Nederland, gaf aan dat het Sport College goed samenwerkt met het werkveld en dat ROC Midden Nederland meer wil betekenen voor een gezond Utrecht. Karin den Balvert, manager Sport en Fondsenwerver Revalidatiecentrum De Hoogstraat benadrukte dat mensen met een gezonde leefstijl sneller genezen. Tenslotte kwam Lars Balk, alumnus Sport College en hockeyer van Kampong heren 1/Nederlands team, met de praktische tip: plaats in de gebouwen een snackautomaat met gezonde producten en haal ongezonde zaken als een reep chocola uit het zicht.

 

Crack the code!
Lars Balk, oud-student van het Sport College, ontving uit handen van Bas van den Brand nog zijn officiële mbo-diploma Sport- en Bewegingsleider niveau 4. Lars volgt inmiddels een hbo-studie, op de Johan Cruyff Academie.

Paul van Maanen wilde vervolgens het cadeau voor de studenten en medewerkers van het Sport College onthullen. Het bronzen beeld van een kogelslingeraar zat echter stevig ingepakt met een groot cijferslot. Maar daar kwam op spectaculaire wijze vier studenten van het Sport College vanaf het dak van stadion Galgenwaard naar beneden met de cijfercombinatie. Iedere student had een shirt aan met een nummer; de 4 cijfers vormden samen de code van het cijferslot. Daarmee was het Sportcollege in het hart van de Utrechtse sport officieel geopend.