Succesvol KVM on Ice

Schaatsen Utrechtse sportverenigingen Redactie Utrechtse Sportkrant

De Utrechtse kunstschaatsvereniging KVM organiseerde zondag KVM on Ice, de jaarlijkse wedstrijd op de Vechtsebanen in Utrecht. Het evenement kende een jubileumeditie, het werd voor de 10e keer georganiseerd.

Foto: Geert Lommers

Naast de 15 deelneemsters van KVM on Ice deden er kunstschaatsers van verenigingen uit het hele land mee. De wedstrijd is in eerste instantie bedoeld voor starters, pupillen en aspiranten. De starters zijn de jongste schaatsers in de leeftijdscategorie tot 7 jaar, de pupillen tot en met 10 jaar en de aspiranten vanaf 11 jaar. Dit zijn de categorieën met de meeste schaatsers. Niet alleen bij KVM on Ice, maar ook landelijk gezien.

KVM on Ice heeft goede resultaten behaald tijdens de wedstrijd. In de categorie pupillen stonden namens KVM on Ice drie rijdsters op het podium: 1e plaats Sophie van der Doorn; 2e plaats  Iris Zeeman en 3e plaats Sophie Methorst. Bij de aspiranten stonden ook weer twee rijdsters van KVM on Ice op het podium: 1e plaats Myrthe Murk en de 3e plaats voor Femke de Groot.

Dank zij de goede samenwerking met de Vechtsebanen en vrijwilligers binnen de vereniging is het voor KVM on Ice mogelijk om de KVM Open jaarlijks te organiseren. Niet alleen bij de KVM Open waren de rijdsters van KVM on Ice succesvol. Dit seizoen zijn al vele podiumplaatsen behaald met wedstrijden door het hele land. Dit weekeinde komen een aantal van de KVM on Ice rijdsters bijvoorbeeld alweer in actie bij wedstrijden in Tilburg en Nijmegen.

Zaterdagavond 18 maart sluit KVM on Ice het winterseizoen af met een wervelende ijsshow. Deze show zorgt altijd voor goed gevulde tribunes op de Vechtsebanen. De show is ook toegankelijk voor niet leden. Kaarten voor de show (7,50 euro) zijn te koop op de avond zelf.

 


Wil je dit artikel nog eens rustig op papier nalezen en alle extra foto’s bekijken? Bestel deze editie!