Succesvolle NK D-teams in Wijkse sporthal

Korfbal Frank Brouwer

De acht beste jeugdteams in de D-leeftijdscategorie (tot twaalf jaar) meldden zich afgelopen weekend in Sporthal Mariënhoeve voor het Nederlands kampioenschap. Het toernooi georganiseerd door Kv Viking was een groot succes. In de sfeervolle zalen behaalde Dalto een eervolle zevende plek.

Met 150 leden is Kv Viking, de korfbalvereniging uit Wijk bij Duurstede, geen hele grote club. Maar zaterdag bewees de vereniging, waarin ze toch groot kunnen zijn. ‘Vorig jaar nam ons B-team deel aan het NK voor EersteKlassen in Enschede. Dat was schitterend en wij dachten gelijk dat wij ook zoiets kunnen organiseren. Wijk bij Duurstede ligt natuurlijk hartstikke centraal en het zou een mooie reclame voor het korfbal kunnen zijn’, zo legt Pierre van der Linden namens de organisatie uit.

Het verzoek aan de korfbalbond was snel gedaan en het positieve antwoord was er ook zo. De Wijkse club kon aan de slag. Van der Linden: ‘Met z’n zevenen zijn we in december draaiboeken in elkaar gaan zetten en vandaag zijn we met tussen de 35 en veertig vrijwilligers in de weer.’

Verdeeld over twee stampvolle sportzalen spelen de acht teams om de Nederlandse titel. Toegezongen door busladingen fans doen de kinderen extra hun best. Uiteindelijk ging de titel naar Fortuna uit Delft dat in de finale de D1 van Heereveen over de knie wist te leggen. De regionale eer werd verdedigd door Dalto D1. De jongens en meisjes streden voor wat ze waard waren en gingen uiteindelijk als nummer zeven terug naar Driebergen.

De sfeervolle volle zalen smaken in Wijk bij Duurstede naar meer. Van der Linden: ‘Volgens mij is onze centrale ligging ideaal voor toernooien zoals deze. We hopen volgend jaar het C- of B-toernooi te kunnen organiseren.’