Sunweb mikt met Kelderman op topklassering in China

Wielrennen Redactie Utrechtse Sportkrant

Wilco Kelderman is de kopman van Team Sunweb, dat in de Chinese provincie Guangxi deze dagen deelneemt aan de laatste wedstrijd van het wegseizoen. De zesdaagse etappekoers is tevens de laatste wedstrijd van de WorldTour. De eerste etappe leverde donderdag een zege op voor de Colombiaanse sprinter Gaviria, die Dylan Groenewegen met miniem verschil klopte.

Team Sunweb hoopt het seizoen in de Ronde van Guangxi met een topklassering van Kelderman waardig af te sluiten. Het seizoen was uitermate succesvol voor Sunweb, met onder meer de eindwinnaar van de Giro d’Italia (Tom Dumoulin) en wereldtitels op de ploegentijdit bij zowel de mannen als de vrouwen en de individuele tijdrit (Dumoulin).

De eerste etappes in China bieden vooral kansen voor de sprinters. De klimmers zullen een hoofdrol spelen in de vierde etappe met aankomst bergop. De laatste twee etappes kennen verschillende beklimmingen, waarna de finish op een vlak parcours ligt.

Sunweb-coach Arthur van Dongen: ‘We hebben twee doelen gesteld voor deze race: ten eerste om sprintkansen te pakken met Max Walscheid en Michael Matthews en daarnaast hebben we ambities voor het klassement met Wilco Kelderman.’ Behalve de Barnevelder gooit Nederland nog een kopman in de strijd en wel Wout Poels van Sky.