SV Odijk wint Hans van Echtelt Cup

Voetbal Redactie

Na tien onderlinge ontmoetingen van de voetbalclubs uit de Kromme Rijnstreek in het kader van de Hans van Echtelt Cup, kwam sv Odijk als sterkste uit de bus. De club die in de reguliere competitie West 1 vierde klasse I zaterdag op een verdienstelijke derde plek eindigde, wist zijn clubs uit de directe omgeving wel allemaal voor te blijven. Op zaterdagmiddag kreeg de club uit handen van de naamgever, Hans van Echtelt, de Cup overhandigd.

De regionale voetballiefhebbers, de romantici zo u wilt, konden dit seizoen hun hart ophalen. Liefst acht streekgenoten uit het Kromme Rijngebied troffen elkaar in de voetbaljaargang 2021-2022: ’t Goy (Houten), Aurora (Werkhoven), Schalkwijk, Bunnik ‘73, SVF (Cothen), HDS (Leersum), Odijk en DEV (Doorn). Een unicum? ‘Niet-Kromme Rijnclubs’ in deze afdeling zijn: DVSA (Amerongen), Candia ’66 (Rhenen), SVP Veenendaal), VVA (Achterberg), Oranje Wit (Elst) en Musketiers (Elst).

Dit seizoen hielden we de onderlinge uitslagen bij van ’t Goy, Aurora, vv Schalkwijk, Bunnik ’73, SVF en sv Odijk. Het werd als het ware een competitie-in-een-competitie. Odijk kwam als winnaar uit de bus: met een prima doelpuntensaldo en drie punten meer dan de nummer twee, ’t Goy, mochten zij de Hans van Echtelt Cup in ontvangst nemen. Derde werd Bunnik ’73.

In de reguliere competitie overigens, werd VVA uit Achterberg eerste, met een puntje meer dan DEV uit Doorn.