’t Goy pakt winst met tien man

Voetbal Hans van Echtelt

'Als we ooit onze eerste overwinning hadden kunnen pakken, was het dit keer tegen ’t Goy', verzucht de grensrechter van Schalkwijk, Wim Uijttewaal, als hij terugblikt op de klassieke derby tussen beide rivalen. Hij doelt op de tweede helft toen halverwege Sebastiaan Nijman van de thuisclub een rode kaart kreeg. Het stond toen 1-1 omdat ‘t Goy via Erik van Bentum de leiding had genomen maar de bezoekers via invaller Sam Diks (voor Robbie Peek) de gelijkmaker hadden geforceerd.

Schalkwijk drong hierna met elf tegen tien energiek aan en het was vooral aan doelman Dolf Uijtewaal te danken dat goede kansen niet verzilverd werden. Het is een heilige wet in voetbal dat de tegenstander dan alsnog kan profiteren, zelfs met tien man en dat deed ’t Goy via de winnende 2-1 vlak voor tijd na een misverstand in de Schalkwijkse defensie.

Voor onze lezers geen verrassing: 55% van hen voorspelde winst voor ’t Goy in deze wedstrijd. 36% gokte nog op een gelijkspel.

 

Cup

De wedstrijden in de ‘Kromme Rijnpoule’, daar hebben we het over. De aanleiding? Zes clubs uit de Kromme Rijnstreek in één afdeling: de vierde klasse I van het zaterdagvoetbal: mooier kan het niet. Helemaal nieuw is het idee van een competitie in een competitie niet, maar de naamgeving is dat wel. Met ingang van dit seizoen wordt de Kromme Rijncup de Hans van Echtelt Cup, vernoemd naar de voormalige sportjournalist die zijn sporen in de regionale verslaggeving, als voetballer en scheidsrechter heeft verdiend.

 

Odijk-SVF

Ook bij de streekderby tussen Odijk en SVF scoorde een invaller een treffer namelijk Ralph van Zanten, de jonge SVF’er deed het bij een van zijn eerste acties. Dat betekende tegen het fysiek sterkere Odijk de gelijkmaker want de thuisclub had via Jerome Gijsbertsen voor rust verdiend een voorsprong genomen. Die 1-1 werd meteen de eindstand omdat beide ploegen kansen op de winnende treffer lieten liggen. Voormalige Odijkenaar, nu woonachtig in Cothen, Harry van Beek kon zich wel vinden in het gelijkspel. ‘Het was een echte derby, met veel inzet en weinig goed voetbal. Vooraf hadden we nogal tegen de derby opgezien omdat gelet op eerdere uitslagen Odijk wel favoriet was. Maar ook wij hebben winstkansen gehad, voor open doel zelfs. Maar dat zou te veel van het goede geweest zijn.’

Voor SVF betekende deze 1-1 het eerste zwaarbevochten punt in de strijd om de Hans van Echtelt Cup.

18% van onze lezers die zich aan een vooruitblik over deze wedstrijd waagden, voorspelden een gelijkspel en zaten daarmee dus goed. de 64% die Odijk de meeste kansen toedichtten hebben geen gelijk gekregen. Nieuwe poging? Doe hieronder mee.

 

Tussenstand

Lees hier meer over de opzet van de Kromme Rijnbokaal, omgedoopt tot Hans van Echtelt Cup.

Tussenstand van deze competitie in een competitie:

RangordeClubDerby's gespeeldGewonnen derby'sGelijk gespeeldVerloren derby'sPuntenDoelpunten voorDoelpunten tegenDoelsaldo
1't Goy33009835
2Odijk21215413
3Bunnik31114651
4SVF2011114-3
5Schalkwijk3012126-4
6Aurora1001013-2

 

Programma en poll

Op 6 november staan twee derby’s op het programma in de KNVB vierde klasse I, west 1. Wie gaat deze speelronde goed doorkomen? Laat het hier anoniem weten: