Taaie Van der Haar moet in slotmeters terrein prijsgeven

Veldrijden Redactie

Goed rijden en toch slechts zevende worden. Het overkwam Lars van der Haar in de supersnelle Urbancross in Kortrijk. Daar was een gloednieuw parcours neergelegd met twee bruggen over de rivier de Leie en een flinke loopstrook met zand en blubber. Wie anders dan Mathieu van der Poel triomfeerde. Zijn  score dit seizoen: acht uit acht.

Van der Haar sloeg de afgelopen weken vooral toe in het laatste kwartier. Daar leek het nu ook op uit te draaien. Halverwege was de Woudenberger aan komen sluiten bij een kopgroep. Juist op dat moment schroefde topfavoriet Van der Poel die eerder met materiaalpech geconfronteerd was het tempo op. Niemand kon hem volgen, niemand ook die nog twijfelde over de naam van de winnaar.

Van der Haar moest op zijn tanden bijten om niet meteen weer af te haken en dat lukte. Sterker, de taaie veldrijder schroomde soms niet gewoon de kop te nemen in de groep met achtervolgers. In de laatste ronde moest de renner van Telenet Baloise Lions toch een paar meter terrein prijsgeven. Het gaatje kreeg hij niet meer dichtgereden brugopwaarts waar boven de Leie de finishlijn was getrokken.

Bij de vrouwen werd het zoals verwacht een Nederlands onderonsje. Lucinda Brand troefde in de laatste meters op de macht haar frêle landgenote Ceylin del Carmen Alvarado, eigenlijk nog belofte, af. Annemarie Worst werd derde.