SVE en Van Herk nog altijd met elkaar verbonden

Tafeltennis Utrechtse sportverenigingen Redactie Utrechtse Sportkrant

SVE en tafeltennis, twee grootheden in de Utrechtse sportwereld die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Evenals SVE met Mike van Herk (44), de man die op 17 oktober 1995 in het harnas stierf.

We citeren uit de geschiedschrijving van SVO tafeltennis De Meern. ‘De zwartste dag uit de historie was 17 oktober 1995. Het tweede team speelde die dinsdagavond tegen SVE 5. Tijdens de tweede wedstrijd viel SVE-speler en -voorzitter Mike van Herk plotseling van de scheidsrechtersstoel. Hij bleek een acute hartstilstand te hebben.

Reanimatiepogingen mochten niet baten, Van Herk overleed in de Marehal (Oudenrijn)’. Zonder Van Herk was de sporthal aan de Loevenhoutsedijk 4, het huidige onderkomen van SVE, er nooit gekomen. De plannen bestonden al sinds 1991 en er zou een stenen gebouw komen, maar er klopte iets niet. ‘Er bleek heliumgas onder de grond te zitten’, weet José Ridder te vertellen.

Zij is de weduwe van Van Herik en runde met haar man een sigarenzaak aan de  Anthonius Matthaeslaan, op steenworp afstand van de Loevenhoutsedijk. ‘Zijn passie was die eigen hal voor SVE. Mike droomde…

 

 

Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Neem een jaarabonnement, halfjaarabonnement of proefabonnement op de Utrechtse Sportkrant en krijg dit artikel binnen enkele uren in uw mailbox.
Vervolgens wordt de Utrechtse Sportkrant elke vrijdag bij u thuisbezorgd en blijft u op de hoogte van lokaal sportnieuws.