Talententrein Turn4u dendert door

Turnen Ted Vermeulen

In Waalwijk werd op 26 en 27 mei de tweede kwalificatie voor het NK-jeugd 1 en 2 turnen georganiseerd. Pleun Reinders (12) wist een eerste plaats te bemachtigen. Het talent uit Leidsche Rijn had zich samen met enkele andere turnsters van het Utrechtse Turn4U al gekwalificeerd voor het NK en deze groep breidde zich dit weekend uit.

Een grote vertegenwoordiging van de club mocht inschrijven en zo wedstrijdervaring opdoen. Pleun Reinders turnde een wedstrijd op doorzettingsvermogen. Zij kampt met een peesblessure in haar arm en had afgelopen week weinig wedstrijdprogramma kunnen trainen. Vooralsnog is het een prachtig seizoen voor Pleun, die met haar plek binnen Jong Oranje, een trainingsstage in Oostenrijk en een interland voor Nederland goede ervaring opdoet. Een week na het NK mag zij ook nog deelnemen voor Nederland aan een interland in Frankrijk.

Esmee Beekhuis is recentelijk overgestapt van TOC Almelo naar Turn4u en heeft de aansluiting in de groep al snel gevonden. Voornaamste doel was zich te plaatsen voor het NK, dat op 23 en 24 juni in Ahoy wordt afgewerkt, en dat is ruimschoots gelukt met een toestelfinale op sprong en een verdienstelijke derde plaats in het klassement.
Roos Jonker kon haar wedstrijdprogramma nog niet kon uitbreiden zoals ze graag zou willen als gevolg van blessures. De 12-jarige had zich al geplaatst voor het NK en kan in de derde kwalificatie nog een gooi doen naar de toestelfinales.
Ook Sanne Zijlstra was al zeker van een NK-ticket en sleepte in Waalwijk middels een prachtige oefening een toestelfinale op haar favoriete toestel, de brug, in de wacht.
Voor Franka Wiegers was ook het doel het NK te halen en ook zij slaagde. Met een stabiele wedstrijd scoorde zij ruim over de 44 punten-limiet en is verzekerd van deelname in Ahoy.
Britt van der Veer, Lotte den Braber en Oona Abbema mochten met een basisprogramma wedstrijdervaring op doen, voor Den Braber een knappe come-back nadat zij twee weken geleden haar teen blesseerde.

Over twee weken mag de gehele groep zich weer presenteren, dan tijdens de derde kwalificatie in Almelo.