Taurus blikt vooruit naar nieuw seizoen

Volleybal Redactie

Huidige assistent trainer van Taurus, Niels Plinck, zal samen met oude bekende Thijs Bouwman, het eerste mannenteam van de volleybalclub uit Houten onder zijn hoede krijgen. De club laat weten blij te zijn dat Plinck bereid is als hoofdtrainer zich komend seizoen opnieuw te verbinden aan de mannen van Taurus. 'Hij kent de vereniging en het team goed. We hebben er veel vertrouwen in dat het, met Niels en Thijs aan het roer, een mooi seizoen gaat worden.'

De komende tijd zal het duo zich richten op volgend seizoen. ‘We hebben na zes jaar  afscheid genomen van Mats Bleeker, gelukkig is het al gelukt om een nieuwe libero aan ons te binden. Niels Lipke zal de rol van libero op zich nemen.’ De 19-jarige verdediger speelde dit seizoen bij Zalsman/Reflex uit Kampen die uitkomen in de topdivisie.

Taurus neemt naast Mats Bleeker van nog een aantal spelers afscheid. Daan van Haarlem gaat zich op zijn maatschappelijke carrière richten na een geweldige carrière in binnen- en buitenland. Jochem Bloem vertrekt naar concurrent ZVH en Sven de Koe laat het zaalvolleybal voorlopig achter zich.

Een aantal spelers van de huidige selectie zullen bij Taurus blijven. Flor Polinder en Jouke Gorter (spelverdeler), Dylan Boerefijn en Timo Noordhoek (diagonaal), Daan Pardijs (midden), Finn Frielink en Jens de Hoogh (buiten aanval) zullen ook volgend seizoen weer te zien zijn in de Taurus hal. Taurus is nog in gesprek met twee spelers voor komend seizoen.

Jelle van Jaarsveld en Hans van Westrienen keren, na enkele seizoen in heren 2 van Taurus, terug naar het mannenteam. Taurus is achter de schermen druk bezig met de verdere invulling van het team en de club gaat er van uit dat het een prachtig seizoen zal worden met leuke trainers, een goed team en de wil om beter te worden en stappen te maken. ‘Met hopelijk volgend seizoen weer de mogelijkheid om de wedstrijden vanaf de tribune te bekijken, veel om naar uit te kijken’.