Taurus handhaaft zich in eredivisie volleybal

Volleybal Redactie

Net als de overige teams die zich in het seizoen 2019/2020 handhaafden in de eredivisie, heeft ook het eerste mannenteam van de Houtense volleybalvereniging Taurus een eredivisielicentie toegewezen gekregen voor het seizoen 2020/2021. De andere clubs in de mannencompetitie zijn: Active Living Orion, Advisie-SSS, Draisma Dynamo, RECO ZVH, SAMEN.Lycurgus, Sliedrecht Sport, Talentteam Papendal, VCN (promovendus) en VoCASA. In de eredivisie vrouwen is de provincie Utrecht niet vertegenwoordigd.

Op basis van het advies van een onafhankelijk expertpanel kent de directie van de volleybalbond Nevobo de licenties aan bovenstaande clubs toe voor het nieuwe volleybalseizoen. Dit maakt onderdeel uit van het stappenplan van de eredivisieorganisaties en Nevobo om het niveau te verhogen onder meer in prestaties, in aandacht en uitstraling en in commerciële aantrekkingskracht.

Via de bond laat algemeen directeur Guido Davio weten: ‘We zitten samen met de eredivisieclubs in een proces om de eredivisie sterker te maken, we zijn nog niet op het niveau waar we naartoe willen. Daar moeten we met elkaar een oplossing voor vinden. Dit is een standpunt dat de Nevobo en de clubs delen en waarover we in nauw overleg zijn met elkaar. We zijn met elkaar het eredivisieplan 2021+ aan het uitwerken, waarin we via de assen financieel, organisatorisch, sportief en maatschappelijk vooruitgang kunnen boeken en de eredivisie verder kunnen professionaliseren. De coronacrisis heeft op dit moment veel impact op de eredivisieorganisaties. Binnen deze situatie kijken we met elkaar welke zaken we kunnen beïnvloeden en waar we op in willen zetten om als collectief stappen voorwaarts te kunnen zetten.’