Team met De Groot wereldkampioen

Tennis Redactie

Diede de Groot is met haar team wereldkampioen rolstoeltennis geworden tijdens de BNP Parisbas World Team Cup in Israël. Terwijl landgenoot Duncan Laurence even verderop de eerste Songfestival titel voor Nederland in 44 jaar binnen sleepte, haalde De Groot met haar team de vierde wereldtitel op rij voor Nederland. In de finale van het ITF vlaggenschip rolstoeltennisteam-evenement werd Japan met 2-1 verslagen door sterk spel van Diede de Groot en teamgenoot Marjolein Buis.

De nummer van twee van de wereld, Yui Kamiji zat in het Japanse team. ‘Yui is absoluut mijn grootste rivaal, zij is degene die me het beste in mijn spel naar voren haalt’ laat De Groot weten. ‘Als ik geen beste wedstrijd speel, zal ik niet winnen, zoals vandaag. Ik denk dat het persoonlijk voor mij moeilijker was vandaag, want vorig jaar won ik mijn singles en moest ik dubbel spelen. Vandaag was ik teleurgesteld omdat ik de singles verloor en niet erg goed speelde en terug moest vechten in dubbel, dus ik denk dat ik daar meer trots op ben’, voegde de Groot eraan toe.