Teeuwissen en Hilbers blijven bij Handbal Houten

Handbal Redactie

Ook komend seizoen zullen Rogier Teeuwissen (20) en Rowan Hilbers (20) voor Handbal Houten uitkomen. Beide spelers zijn al sinds 2014 actief voor de club uit Midden-Nederland en hebben het pad van B-jeugd, naar A-jeugd tot het eerste team afgelegd. Teeuwissen speelde dit seizoen vooral in het eerste team, Hilbers speelde voornamelijk in het combinatieteam met Nieuwegein, NHC, dat uitkwam in de eerste divisie.

Hilbers: ‘De eredivisie is weer een treetje hoger en voor mij een mooie volgende stap. Mijn uiteindelijke doel is om voor het eerste team van Houten een belangrijke basisspeler te worden en wellicht in de toekomst ook voor een BeNe-Leagueploeg uit te mogen komen. Houten biedt goede faciliteiten en ondersteuning, goede trainers, professionele begeleiding en staf etc. En buiten dit alles om heb ik sinds ik bij Houten ben gaan spelen het altijd erg naar mijn zin gehad’.
Teeuwissen is dezelfde mening toegedaan: ‘Mijn reden om te blijven is omdat de club mij altijd goed behandeld heeft, er gezellige mensen op de club rond lopen en ik hier al van af de jeugd bij zit. Mijn uiteindelijke doel is plezier te houden in het handbal en op niveau te blijven spelen. De nieuwe trainer lijkt mij op het eerste opzicht erg geschikt voor deze ploeg en ik denk dat we met zijn allen veel progressie kunnen maken’.
Hilbers vult aan: ‘Ik ben blij met Freek Gielen als nieuwe trainer/coach. Aangezien Freek zelf ook vrij jong en ambitieus is en actief is bij Oranje denk ik dat het een goede match is voor de selectie van Houten van komend jaar. Ik denk dat hij mij en de rest van de jonge jongens nog veel kan leren.’