Teleurstellend IJCU Dragons onderuit in Den Haag: 9-4

IJshockey Robert Jan van der Horst

Het is IJCU Dragons zondag 24 oktober niet gelukt om met een goed resultaat uit de Hofstad terug te keren. De Utrechtse ijshockeyers verloren in de eerste divisie noord kansloos van Den Haag 2 met 9-4 (periodestanden 3-2, 2-1 en 4-1). 'De eerste twintig minuten ging het nog wel aardig gelijk op, maar daarna was het helemaal mis’, aldus een teleurgestelde coach Stefan Collard. De doelpunten in Den Haag werden gemaakt door Indy Bontan (2x), Mike Collard en Jerry Kinneging.

Door de nederlaag kreeg Collard wel een beter inzicht in de mogelijkheden van zijn team. Al is het zuur de tekortkomingen van zijn ploeg te moeten constateren. ‘Af en toe zag ik al wel dingen, maar dan denk je nog dat het incidenteel is. Bij een aantal jongens blijkt het toch structureel. Die spelen liever in een studententeam dan het uiterste uit zichzelf te halen. Ik kan slecht tegen m’n verlies en dit doet dan ook zeer. Aan de andere kant weet ik nu waar we aan moeten werken.’ Enigszins tevreden was de coach evenwel over zijn eerste lijn. ‘Die heeft drie van de vier goals gescoord.’

Het zal moeilijk worden, zo realiseert Collard zich, om na drie gespeelde wedstrijden nog een plek in de eredivisie te bemachtigen. Daarvoor plaatsen zich na een enkele competitieronde de eerste vier ploegen van de eerste divisie noord – waarin IJCU Dragons uitkomt – en de eerste divisie zuid.

 

Competitie

Zaterdag (18.00 uur) spelen  de Dragons de uitwedstrijd tegen Amsterdam. Collard: ‘We moeten daar, door de andere uitslagen in onze poule van dit weekeinde, eigenlijk minimaal een punt halen, maar die ploeg is in onze afdeling heer en meester.’ Op zaterdag 6 november (20.30) komt Groningen op bezoek op De Vechtsebanen, de thuishaven van IJCU Dragons. Dat is het slotstuk van de eerste competitieronde.

De nummers vijf en zes van de eerste divisie noord, plus de nummers vijf, zes en zeven van de eerste divisie zuid formeren de nieuwe eerste divisie. Deze vijf teams werken vervolgens een dubbele competitie af. ‘Onze eerste doelstelling vóór het seizoen was het halen van een plek in de eredivisie, de tweede om eerste te worden in de nieuw te formeren eerste divisie. We moeten de komende weken maar zien wat haalbaar is.’