Thies Berendsen aanwinst Houten

Handbal Kort nieuws Ted Vermeulen

Met ingang van komend seizoen komt Thies Berendsen de selectie van Alphadeuren/Houten versterken. De eredivisionist streeft er naar alle posities dubbel te bezetten en met het aantrekken van de linkerhoekspeler wordt daar een steentje aan bijgedragen. De voormalige jeugdinternational uit Apeldoorn komt over van Hurry Up.

Bij de handbalvereniging uit het Drenthse Zwartemeer kwam Berendsen afgelopen seizoen uit in de BeneLiga en bereikte hij de halve finale van de EHF Challenge Cup. Ook Houten heeft de ambitie in de BeneLiga te gaan spelen.

De 23-jarige Berendsen maakt tevens deel uit van Hiekka Hauksaa, een beachhandbalteam bestaande uit BeneLiga- en eredivisiespelers.

Voorts zal Jorick de Bruijn voor Alphadeuren/Houten blijven uitkomen. De middenopbouwer is sinds 2007 bijna onafgebroken een vaste waarde voor de club, alleen in 2011 heeft hij een seizoen bij Nieuwegein gespeeld. Naast De Bruijn hebben ook Luuk van Engelen en Bradley van den Broek hun contract verlengd. Van Engelen is sinds 2012 al actief bij Houten en Van den Broek is afkomstig van de jeugdopleiding.

 

Opleidingsteam

Handbalvereniging Houten is druk doende de technische staf te versterken. Door de technische commissie is Johan van der Voorn aangesteld als trainer/coach van het opleidingsteam, dat uitkomt in de Tweede Divisie. Van der Voorn was tot eind 2016 verantwoordelijk voor het mannenteam van Delta Sport uit Zierikzee. Daarvoor was hij werkzaam bij Olympia en HV Dongen.

De vrouwen hebben een nieuwe hoofdtrainer in de persoon van Eric Reumer. Hij volgt het duo Klomp/Hogerhorst op, waarmee de Houtense vrouwen zich wisten te handhaven in de hoofdklasse. De uit Doetinchem afkomstige Reumer was afgelopen seizoen verantwoordelijk voor de vrouwen van Minerva uit Gaanderen.

Het doel voor komend seizoen wordt opnieuw handhaving in de hoofdklasse. De voorbereiding van de vrouwenselectie is inmiddels gestart. De komende weken zal er geoefend worden tegen onder andere Fortissimo DS1 en Zeeburg DA.