Thijs Volmer nieuwe coach UBALL

Basketball Redactie

Utrechtse basketbalclub UBALL heeft bekend gemaakt in Thijs Volmer een nieuwe coach voor het eerste team gevonden te hebben. De promotiedivisionist is blij de ervaren coach in huis gehaald te hebben. Volmer maakte al enkele jaren onderdeel uit van de Orange Lions Academy, het nationale opleidingsprogramma voor de vrouwen, begin mei werd duidelijk dat zijn contract daar niet werd verlengd.

Afgelopen seizoen was hij tevens actief als hoofdcoach in de vrouwen eredivisie bij Landsmeer.

Volmer begon zijn coachcarrière in 2011 bij de vrouwenploeg van de Utrechtse club Cangeroes in de promotiedivisie. Sinds 2015 is hij werkzaam als Talentcoach bij de Orange Lions Academy, voorheen CTO Amsterdam Vrouwenbasketball, en was daarnaast in die periode ook als assistent-coach en hoofdcoach actief met nationale jeugdselecties bij Europese titeltoernooien.

 

View this post on Instagram

News! Hierbij presenteren we met trots de nieuwe coach van UBALL Utrecht Basketball. Met Thijs Volmer haalt UBALL een gemotiveerde, ambitieuze en Utrechtse coach in huis die de afgelopen jaren op vele vlakken binnen het Nederlandse basketball actief is geweest. Thijs Volmer startte zijn carriere als coach bij Pendragon in Tilburg en na een aantal seizoenen dames en heren @cangeroesbasketball in de promotiedivisie maakte hij de overstap om te gaan werken voor het CTO. Via verschillende nationale selecties van @oranjebasketball waaronder een 3de plek op het EK VU20 werd hij assistent van @hakimsalem bij de @orange_angels en werd hij hoofdcoach van @loonlions in de VBL waarmee hij in het seizoen 18/19 bekerwinnaar werd. Hakim Salem, hoofdcoach bij de @orangelionscto : “Ik heb met Thijs een plezierige tijd gehad en wil hem bedanken voor zijn inzet voor en betrokkenheid bij het opleidingsprogramma. Ik spreek mijn waardering uit voor zijn bijdrage aan de talentontwikkeling, aan de ontwikkeling van een aantal talenten tot international en aan de dagelijkse organisatie. Ik wens hem al het succes bij het vinden van een nieuwe uitdaging.” Die nieuwe uitdaging is nu gevonden! Volmer geeft aan dat dit goed past bij zijn ambities en dat hij uitkijkt naar het nieuwe seizoen. Ook levert hij graag een bijdrage aan het verder bouwen aan de basketballcommunity in Utrecht. We wensen Thijs veel succes komend seizoen!

A post shared by UBALL Utrecht Basketball (@uballutrechtbasketball) on