Tim Ariesen is bergtrui kwijt

Kort nieuws Wielrennen

Tim Ariesen heeft niet lang kunnen genieten van de bergtrui die hij woensdag veroverde in de Vierdaagse van Duinkerke. Donderdag raakte de renner van Roompot het opvallende tricot al weer kwijt.

Ariesen was om half een ’s middags vertrokken in de ‘bollen’ voor de derde etappe van de Franse rittenkoers, die het peloton van Beauvais naar Amiens voerde over een afstand van 153 kilometer. Daarin waren vier bergsprints opgenomen. Doordat Andrea Verdrame in de kopgroep genoeg punten sprokkelde moest Ariesen, die in het verleden reed voor De Volharding, de leiding in het bergklassement weer afstaan.

De coureur uit Rhenen was woensdag in de tweede etappe 150 kilometer in de aanval geweest. Na afloop van de door de Franse topsprinter Arnoud Demare gewonnen etappe mocht hij het podium op voor de bollentrui. Benjamin Thomas triomfeerde in de derde rit door in de finale te ontsnappen.

Behalve Tim Ariesen rijdt uit Midden Nederland ook Veenendaler Martijn Budding in de Vierdaagse van Duinkerke, die overigens zes dagen duurt. Het tweetal was in de eerste etappe door een massale valpartij achterop geraakt.