Tim Lips wint Renswoude Horse Trials

Paardensport Redactie

In het weekend van 2-3 juni werd voor de 9e keer de Renswoude Horse trials georganiseerd, een eventing wedstrijd met nationale en internationale deelnemers. Tot de laatste hindernis in het springparcours was het spannend wie er met de winst van CCI2* vandoor zou gaan, maar Tim Lips met zijn paard Eclips eiste de eerste plek op na een goede dressuurproef, de cross waarin hij één foutje maakte en een foutloos springparcours.

Eventing is een onderdeel van de paardensport waarbij de paard-ruiter combinatie drie onderdelen moeten doen: de dressuur, de cross en het springen. De combinatie met de minste strafpunten over de drie onderdelen is de winnaar.

De wedstrijd vond plaats op het terrein van HC de Schalm. Zowel de dressuur als het springen wordt verreden in de grote buitenbak met eb en vloed bodem, de cross vindt plaats rondom het terrein. Dit jaar werd in vijf klassen gestreden, een pony klasse en vier paardenklassen met verschillende moeilijkheidsgraden.

Foto: Jan Kruijdenberg/Utrechtse Sportkrant

 

Winnaars

Olivia Pleysier is Nederlands Kampioen Eventing bij de Young Riders geworden met haar paard Spirit Excalibur. Nieuw Nederlands Kampioen Eventing Junioren werd Bjinse Venderbosch met zijn paard Lord Mayor. Malgorzata Cybulska uit Polen won de CCI1** eventing Trials met paard Chenaro 2. De CIC2* werd gewonnen door de Duitse Sandra Auffarth met Daytona Beach 8. De winst van de CIC3* ging naar de Nederlandse Elaine Pen met paard Undercover.

Foto: Jan Kruijdenberg/Utrechtse Sportkrant

 

Afkortingen

De C in bovenstaande afkortingen staat voor ‘Concours’ (wedstrijd), aangevuld met de discipline, bijvoorbeeld N (Nationale), I (Internationale) en C staat voor Combine (eventingwedstrijd). Een CCI-wedstrijd bestaat weer uit drie aparte onderdelen (dressuur, cross country en springen) die op verschillende dagen plaats vinden.

Foto: Jan Kruijdenberg/Utrechtse Sportkrant