Tim Verbeek en Simon de Wijs winnen BlijfThuistoernooi

Bridge Redactie

Tim Verbeek en Simon de Wijs zijn winnaar geworden van het BlijfThuistoernooi, het eerste online bridgetoernooi in Nederland voor topspelers. De gelegenheidscombinatie scoorde in de finale van dit parentoernooi een percentage van van 60,95. Beide spelers uit de regio Utrecht behoren tot TeamNL, zeg maar de kernploeg van het vaderlandse bridge. 

Verbeek – opgegroeid in Driebergen en nu woonachtig in Amersfoort – en De Wijs – de enige wereldkampioen die Doorn telt – zijn bridgeprofessional. Ze zien hun inkomsten in deze periode vanwege het corona drastisch teruglopen, maar gaan de crisis inventief te lijf. Ze verzorgen samen, ondersteund door Utrechter Tim Heeres van de BridgeBond, al wekenlang BridgeTV, een online vragenuurtje (https://www.bridge.nl/bridgetv/). Twee maal per week (op maandag en donderdag) behandelen ze allerhande bridgeproblemen die door iedereen kunnen worden ingestuurd. Geleidelijk aan komen er meer mondiale online toernooien voor werkloze profs, al staat het effectief bestrijden van frauduleuze acties nog in de kinderschoenen.

Daar hoefde het BlijfThuistoernooi zich niet druk om te maken, het prijzengeld was gering. De A-groep was voor bridgers uit de hoogste twee afdelingen, de meesterklasse en eerste divisie. Daarnaast was er een B-groep voor tweede divisiespelers.

Na zes voorronden was er op pinkstermaandag een finale met 16 paren. Na de eerste zitting stonden Wil Alkemade en Marco ter Laare – een gewiekste ‘parentijger’ – bovenaan. Zij werden uiteindelijk tweede (59,20 procent). Derde werden Mark de Meer en Rob van Wel (57,14).