Titel bekroning topjaar Tweemaal Zes

Korfbal Ted Vermeulen

Het is prettig wanneer kort voor een belangrijke partij in de titelrace Vrouwe Fortuna je een beetje toelacht. Korfbalvereniging Tweemaal Zes (TZ) moest afgelopen zaterdag in Veenendaal van SKF winnen om de gastheren definitief alle kampioensillusies te ontnemen. Echter, eerder op de middag had Oost Arnhem de Maartensdijkers al een helpend handje toegestoken door van KCR te winnen. Daardoor was de kleine kans van SKF op de titel volledig verdwenen.

De druk was er bij de Veenendaalse opponent dus van af en dat scheelde in de met ruim 500 toeschouwers overvolle

De T-zide was in Veenendaal zichtbaar aanwezig

sporthal aan de ‘De Groene Velden’ toch wel ‘een slok op een borrel‘. ‘Maar het grootste gedeelte van de toeschouwers was toch oranje uitgedost’, vertellen Marcel Bos, (verantwoordelijk voor het technische beleid van de selecties) en pr-vrouwe Hester Ploeg.

De twee verwijzen met die woorden naar de oranje broek van de mannen en het oranje rokje bij de vrouwen. ‘En die oranje-steun was nodig ook, want ondanks het feit dat de tegenstander een paar uur voor de wedstrijd te horen kreeg geen kans meer op het kampioenschap te hebben, hebben we de wedstrijd niet cadeau gekregen.’

Bij rust was het nog 12-12 en bij de laatste aanval verzuimde SKF te scoren, waardoor Tweemaal Zes  met 24-25 zegevierde en het kampioenschap mee naar Maartensdijk kon nemen. ‘Daar werden we opgewacht door ongeveer 120 mensen onder wie de wethouder van sportzaken.’ Onnodig te zeggen dat het nog heel lang onrustig was in de kantine van TZ aan de Dierenriem.

Tweemaal Zes is opgericht in 1968 en begon met slechts 12 leden en één team. De verenigingsnaam komt voort uit de tijd dat korfbal door een team van zes vrouwen en zes mannen werd gespeeld op een veld, verdeeld in drie vakken. Een eigen veld was er niet en er werd noodgedwongen gespeeld op een speelweide, omgeven door bomen.

Het benodigde materiaal werd vanuit het toenmalige dorpshuis naar de velden vervoerd. De korfbalpalen en de bijbehorende standaards waren nog niet van kunststof, dus loodzwaar. De thee voor in de rust werd gezet in een woonhuis en warm naar …


Bent u geïnteresseerd om dit hele artikel te lezen? Dat kan. U heeft daarbij deze mogelijkheden:

– U koopt de krant bij een verkooppunt bij u in de buurt
– U kiest voor een abonnement op de krant
U bestelt een losse uitgave van de krant waarin dit artikel gepubliceerd is
U bestelt dit artikel los