Titel gloort voor Kampong

Overig nieuws Redactie Utrechtse Sportkrant

Op het nippertje kwalificeerde het mannenteam van Kampong zich als vierde voor de play-offs. Vervolgens schakelden de Utrechtse hockeyers de nummer 1 van de competitie, Bloemendaal, uit. De eerste finalewedstrijd in Utrecht tegen Rotterdam werd een slijtageslag. Heel lang kwam geen van beide ploegen tot scoren.

Hertzberger leek de wedstrijd in de 61e minuut te beslissen in Rotterdams voordeel, maar als het erop aankomt toont Kampong zich onverzettelijk. Dat gebeurde ook nu weer. Uit een strafcorner trok Martijn Havenga  de stand twee minuten later gelijk.

Een bloedstollende shootout volgde. 18 stuks waren er nodig om de winnaar aan te wijzen. Na een aantal missers was de stand na tien shoot-outs 2-2. Nadat Kampong-keeper Harte bij de 17e shoot-out van Rotterdammer Polkamp knap redde, was het de beurt aan Kamponger Bjorn Kellerman (ex-Rotterdam). Hij scoorde en bezorgde de Utrechters de overwinning.

Zaterdag in Rotterdam kan Kampong voor het eerst sinds 1985 landskampioen worden. Eventueel volgt een dag later nog een derde, beslissende ontmoeting.