Titelverdedigster Lemoine aan de start van NK tennis

Tennis Redactie

Als voorbereiding op de internationale toernooien die vanaf augustus op de agenda staan, start het kwalificatietoernooi van het NK tennis aanstaande maandag. Vanaf dinsdag 28 juli tot en met zaterdag 1 augustus wordt op de gravelbanen van het NTC het hoofdtoernooi gespeeld. In Amstelveen zal een groot deel van de Nederlandse top aan de start verschijnen, zo ook de geboren Rhenense Bibiane Schoofs, Quirine Lemoine uit Woerden en Botic van de Zandschulp uit Veenendaal. Deze laatste zal de nummer één van Nederland en teamgenoot in de Davis Cup, Robin Haase, uitdagen.

Winnaar van het laatste NK tennis, dat in december werd gehouden, is Tim van Rijthoven. De Brabander behoort samen met jonge talenten Jesper de Jong en Ryan Nijboer, die een wildcard van de organisatie heeft ontvangen, tot de grootste uitdagers van de top drie.

Het speelschema van het mannenenkelspel bestaat in totaal uit zestien plekken. Tien spelers zijn direct toegelaten. De overige plaatsen worden ingevuld door vier qualifiers en twee wildcards. Naast Nijboer ontvangt de winnaar van de Nationale Junioren Kampioenschappen tot en met 18 jaar ook een wildcard.

De mannenfinale wordt gespeeld om drie gewonnen sets. Alle rondes tot aan de eindstrijd worden om twee gewonnen sets gespeeld.

 

Vrouwen
Bij de vrouwen komen Indy de Vroome, Cindy Burger, Bibiane Schoofs, Richel Hogenkamp en titelverdedigster Quirine Lemoine in actie. Het speelschema bij de vrouwen bestaat ook uit een lijst van 16 namen. Tien direct toegelaten speelsters aangevuld met twee wildcards, waarvan één naar de winnares van de Nationale Junioren Kampioenschappen tot en met 18 jaar gaat. Vier speelsters kunnen via het kwalificatietoernooi een ticket voor het hoofdtoernooi bemachtigen.

 

Schema

Naast alle wedstrijden in het enkelspel wordt er ook gedubbeld. Het dubbelschema bij zowel de mannen als de vrouwen bestaat uit acht koppels.

Het wedstrijdprogramma, schema’s en uitslagen van de NK Tennis zijn hier te vinden. Om de wedstrijden thuis te kunnen volgen is er vanaf de start van het hoofdtoernooi op dinsdag een livestream op toptennis.tennis.nl aanwezig.