Toch nog gerechtigheid in Tilburg

Voetbal Hans van Echtelt

FC Utrecht speelde vanmiddag een uitwedstrijd in Tilburg tegen Willem II. Heel lang lijkt het erop dat het duel met de Tilburgers eindigt in een 0-0 gelijkspel. Een late treffer van aanvoerder Willem Janssen brengt daar verandering in. De Domstedelingen winnen met 0-1 van Willem II. Journalist Hans van Echtelt blikt terug op de wedstrijd tegen Willem II van vandaag.

En toen was er de ontlading na het laatste fluitsignaal van Jochem Kamphuis. Eindelijk was de negatieve serie van negen uitwedstrijden zonder overwinning doorbroken via een verdiende 0-1-zege in Tilburg. Drie keer een bal op de paal en een ten onrechte afgekeurde goal van Cyrano Kerk, hoe verdiend was het dat FC Utrecht met drie zwaar bevochten punten naar de Domstad kon terugkeren.

 

Daar zag het in de eerste helft nog niet naar uit want toen bleek Willem II de bovenliggende partij. Het is niet duidelijk wat de Kleine Generaal in de rust tegen zijn manschappen heeft verteld, maar FC Utrecht kwam haarscherp uit de kleedkamer. Dat leek gehonoreerd te worden met een haarzuivere openingstreffer van Kerk maar scheidsrechter Kamphuis en de mensen bij de VAR ontnamen FC Utrecht een doelpunt dat niet naar buitenspel rook.

 

Toen in het verdere verloop onze gelegenheidsspits  Lukas Gortler tot twee keer toe de paal raakte in kansrijke positie, leek het perspectief op drie punten verduisterd. Maar aanvoerder Willem Jansen nam sportief revanche op zijn eerste mislukte koppoging die tegen de paal ging door nu wel doeltreffend uit een hoekschop raak te koppen. Zoals gezegd: de ontlading bij FC Utrecht en haar aanhang was groot, de positie op de ranglijst ziet er meteen weer een stuk florissanter uit.

Komende woensdag wacht de bekerstrijd tegen ASWH uit Hendrik Ido Ambacht. Mogelijk een mooie gelegenheid om de jonge Nick Venema die nu slechts enkele minuten mocht invallen en meteen tegen geel opliep, een hele wedstrijd aan het werk te zien. Hij lijkt toch voorbestemd om de toekomstige spits van FC Utrecht te worden, mits hij genoeg kansen krijgt. De alternatieven op die plek die Dick Advocaat en zijn voorganger heeft gebruikt, hebben tot nu toe weinig rendement gebracht. Wij van Vak P willen zo langzamerhand weer eens een echte spitsengoal zien, dat wordt hoog tijd!