Toekomstige Suzanne Schulting op NK junioren in Utrecht

Shorttrack Redactie

De beste jonge shorttrackers van Nederland strijden op 17 en 18 maart op de Vechtsebanen in Utrecht om de nationale titels. Ook elf rijders van Schaatsvereniging Utrecht doen mee aan het NK shorttrack voor junioren. Acht van hen behoren tot SkateUnited RTC Midden.

Na het succes van vorig jaar organiseert Schaatsvereniging Utrecht (SVU Shorttrack) nu voor de tweede keer het nationaal kampioenschap in samenwerking met de KNSB. Ruim negentig rijders van 13 tot 18 jaar uit het hele land staan straks aan de start. De wedstrijd begint zaterdagmiddag en eindigt zondag rond 17.00 uur. Er wordt gereden op meerdere afstanden: 500 meter, 777, 1000 en 1500.
Voorzitter Sander Uitewaal van SVU Shorttrack vindt het prachtig dat de Utrechtse club het NK junioren opnieuw mag organiseren. ‘Het is een nationale wedstrijd met allure, waar ambitieuze junioren het hele jaar voor trainen en naar toeleven. Een mooie kans ook voor sportliefhebbers om te komen kijken, want hier rijden de Suzanne Schulting en Sjinkie Knegt van de toekomst.’

 

Eigen regio
Ook talentvolle rijders uit de regio Utrecht doen mee aan het NK. Zoals van SVU Shorttrack bij de junioren C Mans Boskamp, Martijn Douma, Manouk Gijsbers, Diede van Oorschot en Jari van Polen en bij de junioren B Zeno de Boer, Pieter Bolsius en Esther Gijsbers. Ook bij de junioren A zit er talent in Utrecht zoals Caspar Douma, Bram Steenaart en Joni Tersteeg. Bram Steenaart veroverde begin maart mee op het WK shorttrack junioren brons met de relay.
Alle twintig rijders van SkateUnited RTC Midden Shorttrack (Regionaal Talentencentrum) doen mee. Zij staan onder leiding van Wilma Boomstra die onlangs is onlangs uitgeroepen tot sportcoach van Utrecht 2017.
Voorafgaand aan hetNK wordt zaterdagochtend de landelijke finale van de regiocompetities shorttrack gereden. De acht beste meisjes en acht beste jongens van de E- en D-junioren uit het eindklassement van de regiocompetities Noord-Oost, West en Zuid (met Luxemburg/België) doen hier aan mee.