Toertochten rond Giro en Tour uitgebreid met 200 km

Wielrennen Redactie

De herinnering aan de grote wielerronden die Utrecht in het verleden hebben aangedaan wordt elk jaar levend gehouden met speciale toertochten. Vorig jaar gooide het corona deels roet in het eten, dit jaar doet Central Events, de organisatie van Classico Giro Utrecht en de Tour d'Utrecht, een hernieuwde poging. De toertocht in Italiaanse sferen staat voor 30 mei op de kalender, de Franse equivalent op 27 juni.

Op beide dagen is de 200 km toegevoegd.

De routes van de Classico Giro Utrecht zullen binnenkort bekend worden gemaakt. Zeker is wel dat de deelnemers zullen fietsen over De Vlasakkers in Amersfoort, een militair oefenterrein en natuurgebied van 260 hectare dat normaliter niet toegankelijk is voor publiek. Een gebied met heel wat reliëf.

De toertocht die in het teken staan van de Tour de France – die in 2015 in Utrecht startte – gaat richting de Betuwe. De deelnemers hebben bij beide toertochten de keus uit vier afstanden: 75, 110, 150 en 200 kilometer die nieuw is. Wanneer op de bewuste dagen nog steeds sprake is van coronabeperkingen, dan zal een nieuwe datum worden vastgesteld. Wel kunnen de deelnemers dan hun inschrijfgeld terug krijgen.