Top 10 beste gelezen artikelen van 2018

Overig nieuws Redactie

Het sportjaar 2018 vloog voorbij. Het was een jaar met Utrechters op het hoogste treetje bij internationale toernooien, blessures en sporters die het voor gezien hielden, maar ook een jaar van klein sportgeluk. We maakten artikelen over Utrechtse ijshockeyman Molenaar en een terugblik op de Utrecht Science Park Marathon, het liep nogal uiteen. Speciaal voor de lezers op een rijtje gezet: de top tien meest gelezen artikelen in een notendop.

  1. Utrechts sporttalent

Zoals altijd kwamen ook in 2018 vele sporttalenten voorbij. We interviewden ze, vaak samen met hun ouders vanwege hun jonge leeftijd, over hun sport, de dromen die ze najagen en de plaats die sport in hun jonge levens in neemt.

https://utrechtsesportkrant.nl/scholiere-anne-werner-werkt-graag-met-lint-hoepel-en-knots/

En

https://utrechtsesportkrant.nl/tag/sporttalent/

 

  1. Bijlage bridge

In de zomer van 2018 maakten we in samenwerking met de Bridgebond, niet toevallig gelokaliseerd in Utrecht, een bijlage van de papieren krant over bridge. De artikelen gingen over de sport, de Utrechtse grande dame van de bridgesport, Marijke van der Pas, en de vele bridgeverenigingen die onze regio rijk is.

https://utrechtsesportkrant.nl/sport/denksport/bridge/

 

  1. Utrechtse renners CS030 op weg nar WK in Italië

In April van dit jaar gingen we een samenwerking aan met wielervereniging CS030. Op 2 september 2018 zouden zij deelnemen aan het WK Gran Fondo in het Italiaanse Varese. De wielrenvereniging had voor die mondiale titelstrijd een speciale ploeg opgericht, het CS030 Gran Fondo Team (CGT). De Utrechtse Sportkrant volgde het team in voorbereiding tot en met de race, van April tot en met September, in een serie van acht delen. Het eerste deel was een introductie

https://utrechtsesportkrant.nl/tag/cs030-naar-gran-fondo/

 

  1. Nationale veldrit Amersfoort verdwijnt uit Bos Birkhoven

Bos Birkhoven was zaterdag 8 december 2018 voor de laatste keer het speelterrein van cyclocrossers tijdens de 39ste nationale veldrit van Amersfoort. In de toekomst mag er van het Utrechts Landschap geen parkoers meer worden uitgezet in het gebied nabij de dierentuin. De veldrit in Amersfoort is met die in Lieshout de oudste cross in Nederland. Nationale veldrit Amersfoort verdwijnt uit bos Birkhoven. We blikten vooruit.

https://utrechtsesportkrant.nl/nationale-veldrit-amersfoort-verdwijnt-uit-bos-birkhoven/

 

  1. Pleun Reinders jongste turnster ooit bij Jong Oranje

Eind december 2017 werd bekend dat Utrechts turntalent Pleun Reinders na de Nationale Instroom Test van 30 november in het nationale turncentrum in Heerenveen werd toegevoegd aan de selectie van Jong Oranje. Ze stroomde door van uit de selectie van Oranje Jong Talenten Selectie en was met haar twaalf lentes de jongste turnster ooit, die de selectie van Jong Oranje bereikte. Het artikel werd begin 2018 goed gelezen en eindigde daardoor in de top 10 van dit jaar.

https://utrechtsesportkrant.nl/pleun-reinders-jongste-turnster-ooit-jong-oranje/

 

  1. Terugblik Utrecht Science Park Marathon 2018

In Maart werd een arctische editie van de Utrecht Science Park Marathon gelopen. De foto’s van Geert Lommers en Bart Weerdenburg maakte het artikel met een terugblik op de marathon erg populair dit jaar. Zowel de route in de binnenstad als de start en finish werden prachtig in beeld gebracht.

https://utrechtsesportkrant.nl/terugblik-utrecht-science-park-marathon-2018/

 

  1. Jonge renners vol verwachting op ploegenpresentatie De Volharding

In Maart 2018 presenteerde De Volharding hun ploeg. We stelden: ‘wie zich als wielrenner wil ontwikkelen gaat naar De Volharding’. De Utrechtse vereniging heeft in het hele land bekendheid verworven vanwege het (internationale) programma dat geboden wordt. En om beter te worden is sterke tegenstand nodig, luidt een aloude wet in de sport. Het woord ‘ambitie’ stond centraal op de traditionele ploegenpresentatie.

https://utrechtsesportkrant.nl/jonge-renners-verwachting-op-ploegenpresentatie-volharding/

 

  1. Juul Acton kweekt atletiektoppers

Het is bij weinig mensen bekend dat Juul Acton eigenlijk de ontdekker is van Dafne Schippers. ‘Ik woonde in Overvecht en mijn dochters wilden graag naar de atletiekbaan van Hellas. Ik begeleidde mijn kinderen en keek aandachtig naar hun verrichtingen. Ik vond het erg leuk en ging ook kinderen trainen. Toen liep ik daar tegen een 12-jarig meisje uit Oog in Al aan.’ De Utrechtse oefenmeester praat in het interview ook over zijn pupil N’Ketia Seedo.

https://utrechtsesportkrant.nl/juul-acton-kweekt-atletiektoppers/

 

  1. URC kroont zich in ’thrilla’ tot landskampioen (-16)

Het was warm geweest in de volle zon van mei 2018, de strijd zelf was heet en bleef lang uiterst spannend. Het was intens geweest, er was heel lang naar uitgekeken. ‘Het was the thrilla in Manila,’ zei Ruud Timmerman. In de catacomben van het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam stond de coach van Eemland bij te komen van de enerverende, maar verloren finale om de landstitel van jongens -16.

https://utrechtsesportkrant.nl/urc-kroont-zich-in-thrilla-tot-landskampioen-16/

 

  1. Gemiste promotie deert ijshockeyroutinier Molenaar allerminst

Op 31 maart schreven we over de ijshockeyers van IJCU Dolphin. In de seizoenfinale tegen Thor Amsterdam om de promotie naar de Tweede Divisie kwam de ploeg van trainer/speler Ruud Molenaar (55) nèt tekort; het werd 7-6 voor de ploeg uit de hoofdstad. Molenaar is een beetje een ‘vergeten’ Utrechtse ijshockeyer en staat centraal in het artikel. Zijn interview werd het online best gelezen artikel van 2018.

https://utrechtsesportkrant.nl/gemiste-promotie-deert-ijshockeyroutinier-molenaar-allerminst/

 

We wensen alle lezers, adverteerders en sporters een heel mooi en sportief 2019.
De eerste krant van het nieuwe jaar zal op 25 januari verschijnen. Tot die tijd zijn we altijd online te vinden met vanaf 6 januari weer actuele sportartikelen.

Het team van de Utrechtse Sportkrant