Topbiljart vertrekt weer uit Maarssen

Kort nieuws Snooker/Biljart/Pool Redactie Utrechtse Sportkrant

Het verblijf van topbiljart in 't Schuurtje in Maarssenbroek is van korte duur geweest. Werd de formatie van Hans van der Wurf vorig seizoen nog met alle egards en de plaatselijke harmonie onthaald, na dit seizoen vertrekt het team naar Hoeven (NB).

‘De uitbater van het speellokaal in Hoeven deed mij een aanbieding, die ik niet kon weigeren’, zegt licentiehouder Van der Wurf.

De inwoner van De Meern vindt het jammer voor ’t Schuurtje: ‘Ja, zeker. Vorig seizoen heeft ’t Schuurtje een hele korte voorbereiding gehad om ons dit seizoen te laten spelen. Dat is uitstekend verlopen en ik ben ook zeer tevreden over de huidige accommodatie en de horeca. Maar ja, niet alleen een mooie financiële, maar ook een sportief zeer interessante aanbieding laat ik niet lopen’,  aldus de teamchef.

Raimond Burgman zal overigens komend seizoen niet meer voor Eureka Biljarts uitkomen. Voor hem wordt als kopman niemand minder dan wereldtopper Eddy Merckx aangetrokken. Dave Christiani zal plek twee innemen, terwijl John Tijssens en Gerwin Valentijn afwisselend op de plekken drie en vier zullen spelen. Een potentiele kampioensformatie.

Eureka is koploper in de Eredivisie driebanden en zal in de playoffs gaan strijden om het landskampioenschap. Die nacompetitie zal nog gewoon in ’t Schuurtje worden gespeeld.