Topbridgers regio Utrecht verzorgen online vragenuurtje

Bridge Redactie

Twee profbridgers uit de regio Utrecht zijn begonnen met BridgeTV, een online vragenuurtje. Tim Verbeek uit Driebergen, tegenwoordig woonachtig in Amersfoort, en Simon de Wijs uit Doorn worden bijgestaan door Utrechter Tim Heeres die werkzaam is bij de BridgeBond. Heeres zorgt voor de technische faciliteiten en vervult soms de rol van ‘aangever.’

BridgeTV is gratis toegankelijk en wordt via Facebook uitgezonden: BridgeBond Facebookpagina. Ook als je geen lid van Facebook bent kun je de uitzending volgen, maar alleen wanneer het trio in de lucht is. Maandagmiddag van drie tot vier uur wordt aandacht besteed aan het bieden, donderdagmiddag op dezelfde tijd worden speeltechnieken onder de loep genomen. ‘Het is iets om ook mee te door te gaan wanneer het coronavirus is ingedamd,’ zegt Verbeek. ‘Maar misschien gaat het dan naar een ander tijdstip. Nu zijn heel veel mensen thuis, dan zijn er weer veel aan het werk.’

Het initiatief heeft tot lovende reacties geleid. De thema’s worden op een leuke, ontspannen manier behandeld. Eenieder kan een vraag indienen via ondersteuning@bridge.nl, het niveau is daarbij niet van belang.

 

TeamNL

Verbeek en De Wijs maken deel uit van TeamNL, de kernploeg die centrale trainingen had in het Utrechtse denksportcentrum Den Hommel. Had, want door de uitbraak van het virus komen ook de topbridgers niet bijeen. Ze trainingen nu online via de internetsite Bridge Base Online. Daar worden ook oefenwedstrijden met nationale teams uit het buitenland uitgezonden, die door liefhebbers kunnen worden gevolgd.

Het duo staat bij dezelfde bridgeclub onder contract en wel ’t Onstein uit Vorden, een van de twee ‘profclubs’ die Nederland telt. In de finale om het landskampioenschap eind januari speelden ze tegen elkaar. De Wijs won tamelijk fortuinlijk de titel met ’t Onstein-1, Verbeek moest zich met ’t Onstein-2 tevredenstellen met zilver.