Topbridgers uitgeschakeld op EK

Bridge Hans van Ommeren

De inbreng van de regionale topbridgers op het open EK voor teams in het Italiaanse Montecatini is gereduceerd tot nul. Niemand slaagde erin de knock out-fase te bereiken van het open toernooi. Vooral voor Simon de Wijs uit Doorn was dat teleurstellend. De veelvoudig Nederlands kampioen en wereldkampioen van 2011 had geen moment zicht op een plaats bij de beste zestien.

Het Russische Khiuppenen waar De Wijs met partner Bauke Muller voor uitkwam, eindigde in de achterhoede.

Ook Tim Verbeek uit Driebergen zal meer hebben verwacht van het EK, al kent dat met liefst 121 teams in het open toernooi wel een ijzersterk deelnemersveld. Twee jaar geleden veroverde Verbeek met Danny Molenaar aan zijn zijde verrassend goud, nu vertoefde zijn team Netherlands Red voornamelijk in de onderste regionen. Utrechter Tom van Overbeeke kwam flitsend uit de startblokken, maar viel daarna ver terug.

Van alle Nederlandse topbridgers is alleen het sterkoppel  Sjoert Brink-Bas Drijver nog in de strijd. Ze spelen in het team Pszczola.

Het EK duurt nog tot en met het komend weekeinde. Daarna zal bekend worden gemaakt wie Nederland mag vertegenwoordigen op het WK voor landenteams in augustus in Frankrijk. De verwachting is dat alleen De Wijs, die met Muller een vaste waarde is voor Nederland, de regionale inbreng zal vormen.