Toppers als Van Vleuten en Vos ontbreken in Bene Ladies Tour

Wielrennen Redactie

De belangstelling voor de zesde editie van de Bene Ladies Tour is overweldigend. Hoewel de etappekoers geen deel uitmaakt van het World Tour-circuit staan op 18 juli liefst 17 UCI-equipes aan de start in Utrecht, waarvan 10 ploegen uit de top 20 van de wereld. Toppers als Annemiek van Vleuten en Marianne Vos zullen evenwel ontbreken.

Hun ploegen, respectievelijk Mitchelton-Scott uit Australië en het Poolse CCC, hebben zich namelijk niet aangemeld. Tijdens de vierdaagse wedstrijd door Nederland en België wordt een World Tour-wedstrijd gehouden en wel La Course, de vrouwenwedstrijd die ingebed is binnen de Tour de France. Die is op 19 juli en mondde vorig jaar in de Alpen uit in een ware thriller. Annemiek van Vleuten versloeg op de flanken van de Col de La Colombière in een adembenemende finale haar landgenote Anna van der Breggen.

De ploeg van Van der Breggen, Boels-Dolmans, stuurt wel een afvaardiging naar de Bene Ladies Tour, maar het is niet denkbeeldig dat de wereldkampioene op de weg voor Frankrijk kiest.

De organisatie ontving in totaal 57 aanvragen voor deelname, terwijl er ‘slechts’ ruimte is voor 25 ploegen. Tot de deelnemende teams behoort wel het Amerikaanse Trek Segafredo, de ploeg van Ellen van Dijk. De Woerdense heeft niet zo veel te zoeken in het Franse hooggebergte en de kans bestaat dat ze in de Domstad gewoon acte de présence zal geven. Dat geldt zeker voor Lorena Wiebes van Parkhotel Valkenburg. De Mijdrechtse is een sprintster pur sang en zal zeker azen op een of meerdere ritzesges.

Zoals gezegd is Marianne Vos, winnares van de laatste twee edities, niet van de partij. Dat geldt ook voor Floortje Mackaij uit Woerden. Haar team Sunweb laat eveneens de vierdaagse wedstrijd aan zich voorbij gaan. De Bene Ladies Tour begint op donderdag met een proloog in Leidsche Rijn en eindigt op zondag in het Belgische Zelzate.