Tot 28 april alle sportvoorzieningen gesloten

Overig nieuws Redactie

Met het doel de coronacrisis zo snel mogelijk het hoofd te kunnen bieden kondigden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid gisterenavond een verlenging van de maatregelen tot 28 april aan. Alle sportclubs zullen ook gesloten blijven waardoor competities, toernooien, evenementen en trainingen niet door kunnen gaan. De mogelijkheid tot een eventuele verlenging, of versoepeling, van de maatregelen werd open gehouden.

De Nederlandse hockeybond reageerde vlak na de persconferentie al met een bericht op de website waarin het stelde te onderzoeken wat de mogelijkheden voor een alternatieve competitie beëindiging zouden zijn. Deze zouden wellicht in de periode mei-juli uitgevoerd kunnen worden.

Ook de voetbalbond KNVB reageerde direct met de aankondiging dat het amateurvoetbal voor mannen, vrouwen en jeugd dit seizoen niet meer hervat zal worden. Er zullen dan ook geen  geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal laat via de bond weten: ‘Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat inmiddels geruime tijd stilligt. (…) Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.’

Zodra de kleinere bonden een besluit over de competitie gemaakt hebben, maken we daar melding van op onze website.

 

Solidair

Gisteren maakten we al melding van de concrete gaten in de begroting waar de sportverenigingen zich mee geconfronteerd zien. Het NOC*NSF roept sporters en verenigingen op solidair te zijn. De overkoepelende organisatie is met de sportbonden, rijksoverheid en gemeenten in gesprek om te bezien hoe de nu door hen gecreëerde noodmaatregelen en noodfondsen er aan kunnen bijdragen dat de sport in Nederland ook na deze crisis haar grote maatschappelijke functie weer snel op kan pakken.