Trainer Rick Louw verlaat Handbal Houten einde seizoen

Handbal Redactie

Rick Louw heeft te kennen gegeven aan het eind van het seizoen te gaan stoppen als trainer/coach van The Dome/Handbal Houten. Louw is niet alleen clubtrainer bij de Houtense handbalvereniging maar ook bondscoach van Oranje U18 en dagelijks als talententrainer actief op de HandbalAcademie. Als reden voor zijn beslissing geeft Louw aan dat zijn werkzaamheden lastig te combineren zijn met een gezinsleven.

Louw werd in 2017/2018 trainer/coach van de mannen van Handbal Houten met als doel het handbal in Midden-Nederland naar een hoger niveau te tillen. Onder zijn leiding werd het eerste team van Houten voor het eerst in de historie van de club Nederlands kampioen in de eredivisie. Vanwege deze prestatie werd het team verkozen tot Sportploeg van het jaar 2018 in de gemeente Houten.

Nadat de Houtenaren ook in het seizoen 2018/2019 kampioen werden, werd rechtstreekse promotie naar de BENE-League afgedwongen. Op dit allerhoogste niveau staat de Houtense ploeg na een uitstekende start op een één-na-laatste plaats. Hiermee stevenen zij af op het spelen van play-offs voor handhaving op dit niveau. Louw en de mannen van The Dome/Handbal Houten zijn vastbesloten ook dit seizoen positief te eindigen en zetten vol in op lijfsbehoud.