Triton behaalt zilver op EK roeien onder 23

Roeien Redactie

Nadat ze zaterdag als eerste over de streep kwam in haar heat op het onderdeel lichte vrouwen skiff mocht Triton roeister Femke van Vliet zich zondag melden voor de A finale. De Griekse Evangelia Anastasiadou was daar net te sterk, wat Van Vliet een zilveren medaille opleverde. De mannenacht, met Eli Brouwer en Jelmer Bennema, roeide naar een vierde plek, de lichte mannen dubbelvier met Ben van Brussel en Max Gompel eindigde als zesde. De mannen vier met, met Pieter van Veen in de boot, moesten een B-finale roeien op zondag, waar ze een eerste plek behaalden.

In Sportpark Duisburg wisten ook andere Nederlandse roeiers onder 23 op de finaledag goede prestaties neer te zetten. Met twee seconden verschil op de Duitse nummer 1 behaalde de W4x met Nika Vos, Lisa Bruijnincx, Fien van Westreenen en Femke Paulis een zilveren medaille.

De W4- met Lisa Goossens, Iris Klok, Susan Temming en Eve Stewart nemen een bronzen medaille mee naar huis. In een spannende strijd om de derde plek lukte het de lichte vrouwen dubbelvier met Jonna van Mourik, Ilse Feenstra, Roos Duijn en Lisa Keurentjes net niet om de Franse ploeg te verslaan: ze eindigden als vierde.

Op de W2- behaalden Alex Toonen en Anne du Croo de Jongh een derde plek in de B-finale.