Triton hofleverancier van EK roeien onder 23

Roeien Redactie

Utrechtse studentenroeivereniging Triton zal zes leden afvaardigen naar de EK onder 23 die op 5 en 6 september plaatsvindt in Sportpark Duisburg, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De KNRB zet in op een grote equipe en wil de M8+, M4x, M2-, LM1x/LM2x, W8+, W4x, W4-, W2x en LW1x uitzenden. De gekwalificeerde Triton leden komen uit in de mannenacht, lichte vrouwen skiff, lichte mannen dubbelvier en zware viermet. De roeiers van de vereniging die op 5 oktober het 140-jarig bestaan viert, hebben de afgelopen tijd (zelfstandig) door getraind.

De Utrechtse roeivereniging zendt de volgende leden uit:

– Mannenacht: Eli Brouwer en Jelmer Bennema. De andere Nederlandse deelnemers zijn Koen de Koningh (Laga), Joost Schwarz (Skøll), Douwe Smits (Nereus), Willem Stoop (Skøll), Kimo Berenschot (Gyas), Robert Tiemeijer (Thêta) en stuurvrouw Carien Upmeijer (Nereus).

– Lichte vrouwen skiff: Femke van de Vliet

– Lichte mannen dubbelvier: Ben van Brussel en Max Gompel. Zij zullen samen aan de start liggen met Tom van der Sande (Proteus-Eretes) en Stefan Slagter (Gyas).

– Zware viermet: Pieter van Veen, samen met Jasper van der Gaag (Vidar), Wouter van der Meer (Laga) en Ies Wiersma (Nereus).

 

Het EK onder 23 ziet er waarschijnlijk anders uit dan anders. Naast algemene voorzorgsmaatregelen moeten alle deelnemers bijvoorbeeld een gezondheidsvragenlijst vóór het evenement invullen. Indien deze informatie niet van te voren ontvangen is kan de accreditatie worden geweigerd.