Trots op Jesse Puts

Kort nieuws Zwemmen Redactie Utrechtse Sportkrant

Zelfs een week later kunnen we er niet omheen. Onze felicitaties gaan alsnog uit naar Jesse Puts. De Utrechtse zwemmer van het Nieuwegeinse Aquarijn presteerde het om op het WK Kortebaan een gouden plak te behalen op het onderdeel 50 meter vrije slag.

Dat gebeurde afgelopen vrijdag in het Canadese Windsor. Puts (22) is pas de derde Nederlandse mannelijke zwemmer die goud behaalde op een WK.

Ook mocht hij tijdens het WK nog een zilveren plak toevoegen aan zijn palmares. Dat gebeurde met de gemengde Nederlandse estafetteploeg, die verder bestond uit Nyls Korstanje, Ranomi Kromowidjojo en Maaike de Waard, op de 4×50 meter.

‘Puts miste afgelopen zomer op drie honderdsten van een seconde de limiet voor de Olympische Spelen op de 50 vrij, maar zette die teleurstelling om in extra motivatie’, aldus onze collega’s van RTV Utrecht.

Dinsdag landde Puts op luchthaven Schiphol waar ook zijn ouders en trainer Herman van den Berg aanwezig waren. Veel gelegenheid om te genieten van zijn succes heeft Puts niet, want volgens Van den Berg moet er snel weer getraind worden. ‘We hebben tijd genoeg voor de Olympische Spelen, dat duurt nog vier jaar. Maar eerst is er nog het WK en zo gaan we langzaam naar wat topwedstrijden toe.’

Met dank (tekst en foto) aan RTV Utrecht.