Trots op Utrechtse sport!

Varia

Met gepaste trots (op Utrecht) bieden de VSU en de Utrechtse Sportkrant u de speciale bijlage van de Sportkrant voor de uitreiking van de Utrechtse Sportprijs 2016 aan. Met de feestelijke uitreiking op 15 februari wordt de gehele Utrechtse sport volkomen terecht in het zonnetje gezet. Dit is hét moment om niet alleen sporters, verenigingen en coaches, maar ook vrijwilligers, familie en vrienden voor hun prestaties en inzet te bedanken.

2016 was een fantastisch sportjaar met als hoogtepunt de Olympische en Paralympische Spelen in Rio, waar we ook onze

Hanneke van der Marel

Utrechtse sporters hebben zien schitteren. Daarnaast was het een jaar waarin veel verenigingen onnoemelijk veel werk hebben verzet om diverse competities, wedstrijden en sport in het algemeen mogelijk te maken.

Voorafgaand aan de uitreiking zijn we met het team al maanden bezig met de voorbereidingen van de Sportprijs. Een onafhankelijke jury – bestaande uit Pim van Esschoten (namens de pers), Bert Kous (namens RTV Utrecht), Marian ter Haar (namens de breedtesport), Hans Spekman (oudwethouder sport en Utrechtse sportliefhebber) en oudshorttracker (en Sportman Utrecht 2014) Niels Kerstholt (namens de topsport) – heeft de verschillen de voordrachten en prestaties deskundig beoordeeld.

Ook voor de fotowedstrijd zijn we – samen met onze partner het Mulier instituut – druk doende om stapels ingezonden foto’s te beoordelen zodat we tijdens de Sportprijs de allermooiste sportmomenten van Utrecht nog even in beeld brengen.

Tevens willen we onze waardering uitspreken voor de nauwe betrokkenheid van zowel de gemeente als ook de diverse partners. Chapeau voor dit fijne teamwork.

Wij als VSU verheugen ons enorm op de uitreiking; wat een feest om met de collega’s zo midden in het sportieve speelveld van de verenigingen in Utrecht te staan en daarbij namen en rugnummers te mogen belonen voor hun betrokkenheid en prestaties in de sport.

In aanloop naar 15 februari alvast veel leesplezier gewenst!

Hanneke van der Marel
directeur VSU


Wij wijzen u er graag op dat a) deze bijlage voor uw persoonlijke gebruik is en b) niets uit deze uitgave zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van VSU en de uitgever openbaar mag worden gemaakt of verveelvoudigd. Daaronder valt onder meer het kopiëren van teksten en foto’s, waaronder begrepen het reproduceren door middel van druk, offset, fotokopie of microfilm of in enige digitale, elektronische, optische of andere vorm en dit geldt zo nodig in aanvulling op het auteursrecht.