Tusveld rukt op naar de toptien

Kort nieuws Wielrennen Redactie Utrechtse Sportkrant

Martijn Tusveld heeft de steile klim naar de top van de Kitzbühler Horn uitstekend doorstaan. De Utrechter was de beste Nederlander in de vierde etappe van de Ronde van Oostenrijk. Hij eindigde als negende op 1.31 minuut achter winnaar Angel Miguel Lopez, de klimgeit van Astana. De rit was kort, slechts 85 kilometer, maar de slotklim met een stuk van ruim 22 procent, vergde het uiterste van de renners.

Vooraf waren buiten Lopez verschillende renners getipt als winnaar zoals Rein Taaramäe (Katusha) Alpecin), Igor Anton (Dimension Data) en de Nederlander Tom Jelte Slagter (Cannondale). Tusveld hoorde daar niet tot bij, maar de troef van Roompot hield knap stand.

Beter dan zijn gelouterde ploeggenoot Pieter Weening, ooit winnaar van een rit in de Tour de France, die dertiende werd en 2.18 minuten moest toegeven.

Tusveld is nu opgerukt naar de tiende plaats in  het eindklassement, op 2,50 minuten van de Oostenrijker Stefan Denifli die de leiderstrui heeft overgenomen van de Belg Sep Vanmarcke.