wielrennen

Tusveld vergeefs in de aanval

Kort nieuws Wielrennen Redactie Utrechtse Sportkrant

Martijn Tusveld heeft zaterdag de Volta Limburg Classic (de Hel van het Mergelland) mede kleur gegeven, maar de renner uit Utrecht kon zijn stempel niet drukken op de finale. De Italiaan Marco Canola rekende in de sprint af met zijn twee overgebleven medevluchters Xandro Meurisse en Nick van der Lijke.

De kansen van Tusveld op een podiumplaats in de zware eendagskoers, die ook wel de kleine Amstel Gold Race genoemd, slonken toen hij op de Rue de Varn moest afhaken. De Utrechter reageerde evenals zijn ploeggenoot Nick van der Lijke van Roompot-de Nederlandse Loterij alert toen Canola 65 kilometer voor de finish een gaatje sloeg.

Ook Meurisse sloot aan en de vier werkten eendrachtig samen. Hun voorsprong was ruim een minuut toen Tusveld zo’n 30 kilometer voor de meet zijn medekoplopers moest laten gaan.

De Utrechter die jarenlang reed voor de Rabo-opleidingsploeg, ‘zwom’ nog wel tijdje achter het trio in een soort niemandsland, maar de vele beklimmingen eisten hun tol. Hij werd opgeslokte door het sterk verdunde peloton en finishte uiteindelijk als 21ste in Eijsden. Veenendaler Martin Budding, ook van Roompot, eindigde in de achterhoede.