Tusveld weken uit de roulatie door gebroken schouder

Wielrennen Redactie

Het wielerseizoen had niet slechter kunnen beginnen voor Martijn Tusveld. De 26-jarige profrenner uit Utrecht is weken uit de roulatie door een gebroken schouder. ‘Martijn moet nu eerst volledig rust nemen,’ vertelt ploegarts Camiel Aldershof op de website van Team Sunweb. ‘Hij kampt namelijk ook met een hersenschudding.’ Ook vorig seizoen begon voor Tusveld met een val.

De Utrechter ging halfweg februari onderuit in de tweede etappe van de Tour de la Provence. Terwijl Wilco Kelderman later op de dag een fraaie tweede plaats behaalde in La Ciotat moest zijn ploeggenoot de vierdaagse rittenkoers in Frankrijk voortijdig verlaten. In het ziekenhuis werden meerdere scans uitgevoerd om te bepalen hoe ernstig de verwondingen waren. Ook werd een röntgenfoto gemaakt.

Aldershof: ‘Het is wel een ‘goede’ breuk. We houden de situatie scherp in de gaten om te bekijken wanneer hij weer op de roller mag trainen.’

Tusveld zelf spreekt van een ‘fikse teleurstelling’, zeker nadat hij een goede winter had gekend. ‘Ik hoop op een snelle genezing en comeback in het peloton, maar ik zal nu eerst moeten rusten’.

Vorig jaar stond de Utrechter maanden langs de kant door een gebroken kaak die hij opliep bij een val in Parijs-Nice, waarbij hij ook wat tanden kwijtraakte. Wekenlang kon hij alleen vloeibaar voedsel tot zich nemen en pas in juni keerde hij terug in het wielerpeloton.