Twee baantitels Van Schip

Baanwielrennen Redactie

Jan-Willem van Schip heeft op de wielerbaan in Apeldoorn twee nationale titels veroverd. De Schalkwijker die droomt van olympisch succes volgend jaar in Tokio, won goud op zowel de 50 kilometer als het omnium, dat ook een olympisch nummer is. Utrechter Martijn Tusveld won op de 50 km het brons.

Dat onderdeel van de NK baanwielrennen werd overigens ontsierd door een ernstige valpartij met Melvin van Zijl als voornaamste slachtoffer. Hij moest naar het ziekenhuis worden vervoerd met verwondingen aan armen en benen en mogelijk een gebroken kaak. Tweede werd titelverdediger Ryan Schilt.

Van Schip rijdt komend seizoen voor BEAT Cycling. Daar krijgt hij de ruimte om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen al moet Nederland voor het omnium en ook de koppelkoers zich nog wel kwalificeren. Op het omnium werd Roy Eefting tweede en Yoeri Havik derde.

Bij de vrouwen kon Kirstie van Haaften niet voor een stunt zorgen op het omnium. Vorig jaar had de renster uit De Meern op dat onderdeel de titel veroverd, maar toen was Kirsten Wild niet van de partij. Wel dit jaar en ze greep meteen haar vijfde titel. Tweede werd Amy Pieters en derde de in Breukelen geboren Nina Kessler. Ze pakte een puntje meer dan nummer vier Lorena Wiebes uit Mijdrecht.