Twee podiumplaatsen voor Lars van der Haar

Veldrijden Redactie

Een week nadat hij in Amerika zilver had veroverd op het WK deed Lars van der Haar het nog eens dunnetjes over op Belgische bodem. Zaterdag scoorde hij een derde plek in de Ethias-cross in Maldegem, een dag later haalde hij wederom het podium in de X2O-cross in Lille. Daarvoor moest de Woudenberger er nog wel een vlijmscherpe sprint uitpersen. Voor Puck Pieterse is de winterperiode ten einde. De wereldkampioene bij de beloftevrouwen heeft op het WK haar laatste cross van het seizoen gereden.

In Maldegem ging de zege naar Laurens Sweeck. De Belg kwam solo over de finish. Tweede werd zijn landgenoot Eli Iserbyt. Van der Haar was gedwongen tot  een inhaalrace nadat hij in de eerste ronde bij de balken ten val was gekomen.

De Krawatencross in Lille werd zondag gedomineerd door Toon Aerts. Hij ging het beste om met de zware omstandigheden. Het waaide flink en het zand was door de regenval erg zwaar geworden, zodat de renners vaak van de fiets moesten. Niels Vandeputte werd verassend tweede. Van der Haar klopte op de streep Tom Meeuwsen voor de derde plaats.

 

‘Welverdiende pauze’

Bij de vrouwen, met zaterdag winst voor Annemarie Worst en zondag Lucinda Brand, ontbrak de naam Puck Pieterse. De 19-jarige Amersfoortse heeft het veldritseizoen beëeindigd. Het WK in Fayetteville was haar laatste cross van deze winter. Dat was in feite al voor het seizoen besloten, aldus haar ploeg Alpecin-Fenix. ‘Het is tijd voor een welverdiende pauze, waarna ze zich gaat voorbereiden op haar zomerseizoen.’

Pieterse kan terugzien op een uitstekend seizoen. Ze was de beste belofte in de wereldbeker, het belangrijkste circuit van de cyclocrossers, en eindigde in dat klassement overall als derde achter Lucinda Brand en Denise Betsema. Ze haalde zes maal het podium van wereldbekermanches en wel in Overijse, Tábor, Namen, Hulst, Flamanville en Hoogerheide. Op het EK veroverde Puck Pieterse zilver achter Shirin van Anrooij, die door haar in de finale van het WK geklopt werd.